Чт, 2024-04-25, 06:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
На кінофестивалі у Карлових Варах переміг фільм про воєнне дитинство
Інші останні Новини Європейського Союзу
Художній фільм "Великий зошит" угорського режисера Яноша Шаша отримав головний приз 48-го міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах - "Кришталевий глобус". Нагородження відбулось 6 липня, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Стрічка розповідає про життя двох 13-річних близнюків під час Другої світової війни, які перебувають в своєї бабусі у селі.

Нагорода за кращу режисуру дісталася чеху Яну Хржебейку, який зняв фільм "Медовий місяць". На кінофестивалі у Карлових Варах режисер вже кілька разів представляв свої фільми, а стрічка "Красуня у клопотах" була удостоєна головної нагороди.

Призи за кращі жіночі ролі отримали чотири американських актриси, що знялися у фільмі "Пташеня" режисера Ленса Едмандса - Емі Мортон, Луїза Краузе, Емілі Міді і Марго Мартіндейл.

Кращим актором журі визнало ісландця Олафа Деррі Олафссона, який зіграв алкоголіка у фільмі "XL".

Нагороду за кращий документальний фільм отримала спільна російсько-чесько-німецька стрічка "Труба", знята російським режисером Віталієм Манським, що розповідає про людей, які живуть уздовж газопроводу Уренгой-Ужгород.

Нагадаємо, у 2012 році на міжнародному фестивалі в Карлових Варах відзначили український фільм режисера Єви Нейман "Будинок з башточкою". Стрічка розповідає історію восьмирічного хлопчика, який повертався з мамою в рідне місто після евакуації під час Другої світової війни. На півдорозі додому, на невідомому полустанку їх знімають з поїзда, так як мати хлопчика захворює на тиф і незабаром помирає. Дитина залишається серед чужих людей на самоті. Сценарій до фільму написаний за одноіменним автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: кінофестивалі, фільм про воєнне дитинство, Карлових Варах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]