Вт, 2024-04-23, 22:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
На кінофестивалі в Норвегії 40 країн представлять 130 фільмів
Інші останні Новини Європейського Союзу

Близько 130 художніх і документальних фільмів режисерів з майже 40 країн увійшли в програму міжнародного кінофестивалю TIFF, який відкривається в понеділок у північно-норвезькому місті Тромсе, повідомляє сайт Тут Все з посиланням на прес-службу фестивалю.

Міжнародний кінофестиваль TIFF - найбільший фестиваль художнього та документального кіно в Норвегії, проводиться з 1991 року. Більшість фільмів, як правило, пов'язані з північними регіонами Європи. У конкурсній програмі беруть участь тільки прем'єри останнього року. Головний приз фестивалю "Аврора" - близько 13 тисяч євро, які видаються на організацію широкого прокату кінострічки, яка перемога.

У цьому році фестиваль проводиться вже в 23 раз. У його програму увійшли понад сто кінострічок, в тому числі номіновані на престижну премію "Оскар". Такі як "Джанго звільнений" Квентіна Тарантіно, "Ні" Пабло Ларрейна, "Відьма війни" Кіма Нгуйен.

У конкурсній програмі - 11 фільмів з Франції, Індії, США, Австралії, Німеччини, Бразилії і Японії. У творчому змаганні заявлена і кінострічка українського кінорежисера - "У тумані". Це військовий фільм режисера Сергія Лозниці, знятий за однойменною повістю Василя Бикова. Картина брала участь в основній конкурсній програмі 65-го Канського кінофестивалю, де була удостоєна спеціального призу ФІПРЕССІ.

"Всього на фестивалі будуть показані 128 фільмів, включаючи художні, короткометражні та документальні. Глядачів чекає понад 300 показів, у тому числі під відкритим небом - кіно буде транслюватися на сніжному екрані", - пояснили в прес-службі фестивалю.

Відкриє фестиваль норвезький фільм "Перед снігопадом" норвезького режисера іракського походження Хішама Замана - на цей фільм поки продано найбільшу кількість квитків.

У позаконкурсній програмі заявлені російські кінострічки "Антон тут поруч" Любові Аркус, "Шапіто-шоу" Сергія Лобана, "Я тебе не люблю" Олександра Расторгуєва та Павла Костомарова, "Я теж хочу" Олексія Балабанова та інші.

Минулого року фестиваль відвідали більше 53 тисяч осіб. Головний приз тоді дістався кінострічці російського режисера Андрія Звягінцева "Олена".

Всього ж міжнародне журі найбільшого кінофестивалю Норвегії присуджує шість призів картинам конкурсної програми.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1207 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]