Чт, 2024-03-28, 14:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:24
На Конференції президентів ЄП одразу по завершенні візиту до України Кокс і Кваснєвський відзвітують
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Звіт місії Європейського парламенту (ЄП) екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і колишнього президента ЄП Пета Кокса буде представлений на Конференції президентів Європарламенту 13 листопада, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у представництві Євросоюзу.

"Відразу після візиту в Україну, який пройде 12-13 листопада, Кокс і Кваснєвський полетять до Брюсселя, де представлять в середу остаточний звіт на засіданні Конференції президентів Європарламенту", - повідомили в прес-службі представництва ЄС в Києві.

Згідно з інформацією, у вівторок Кокс і Кваснєвський здійснять свій останній перед звітом візит до України. У представництві ЄС не уточнили, яка програма цього візиту.

Швидше за все, Кокс і Кваснєвський традиційно зустрінуться з представниками української влади та політиками, а також, можливо, знову відвідають екс-прем'єра Юлію Тимошенко в харківській лікарні. Крім того, не виключена участь представників місії ЄП у позачерговому засіданні парламенту 13 листопада, присвяченому законопроекту про лікування засуджених за кордоном.

Як відомо, на підставі звіту місії Кокса-Кваснєвського в Європарламенті країни-члени ЄС будуть приймати рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада у Вільнюсі. Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року. Пізніше їх мандат був розширений. 15 жовтня нинішнього року на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат наглядової місії був продовжений до середини листопада. Президент ЄП Мартін Шульц тоді відзначив необхідність знайти рішення, яке задовольнить усі сторони в ситуації зі "справою Тимошенко".

Представництво ЄС в Україні: успіх на вільнюському саміті залежить від прийняття закону для Тимошенко

Успіх для України на листопадовому саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі залежить від прийняття Верховною Радою закону, який дозволить екс-прем'єру Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон.

Про це заявила заступник глави Представництва Європейського Союзу в Україні Марія Юрікова в ході пленарного засідання Національної конвенту України щодо Європейського Союзу.

Юрікова відзначила, що позитивним є прийняття Верховною Радою в першому читанні закону про прокуратуру і про вибори народних депутатів. При цьому вона висловила надію, що на поточному тижні український парламент зможе прийняти ці два закони в другому читанні.

Однак Юрікова підкреслила, що поки незрозуміла ситуація з третім законопроектом, який стосується долі Тимошенко.

"Третій закон, який залишається, це вирішення питання виборчого правосуддя. Цей закон залишається неприйнятий. Дуже важливо знайти правильне рішення і вирішити це питання. Це дуже важлива віха. Якщо Україна мобілізує свій потенціал, як вона завжди могла це робити, і забезпечить виконання цієї віхи, то саміт може бути успішним відносно України і ЄС", - сказала Юрікова.

8 листопада Верховна Рада створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених для лікування за кордон, який повинен вирішити питання Тимошенко.

Засідання цієї робочої групи відбудеться сьогодні, 11 листопада. Парламентарі планують розглянути всі підготовлені законопроекти.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1097 | Додав: adminA | Теги: завершенні візиту, України, Кокс і Кваснєвський відзвітують | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]