Пт, 2024-04-19, 19:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:24
На кордоні для всіх іноземців Україна запровадить біометричний контроль - Порошенко
Інші останні Туристичні новини

Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ введе біометричний контроль для всіх іноземців, які перетинають державний кордон.

Зокрема, про це президент заявив під час засідання РНБО України.

"Мова йде про посилення контролю за в'їздом і виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України - ми вводимо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон", - цитує його слова прес-служба президента.

За словами президента, компетентні органи повинні мати біометричні дані, включно з відбитками пальців, цифровим фото.

"Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом", - сказав президент і висловив упевненість, що підготовлені проекти рішень отримають чітке розуміння і підтримку в суспільстві.

Президент зауважив, що необхідні кошти Державній прикордонній службі мають бути виділені для того, щоб вона мала можливість технічно забезпечити виконання цього рішення.

Також Порошенко звернувся до глави МВС взяти виконання рішення під особистий контроль, для того, щоб на всіх основних пунктах перетину кордону прикордонники були забезпечені необхідним обладнанням для фіксації біометричних даних.

1 червня секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов висловився за введення візового режиму з РФ.

"Я вважаю, що це питання не просто назріло, а перезріло. Його необхідно реалізувати якнайшвидше - тим краще для країни", - наголосив тоді голова РНБО.

12 червня глава МЗС Павло Клімкін розповів про можливу альтернативу візовому режиму - системі попереднього інформування громадян Росії про намір відвідати Україну. Він також зазначив, що необхідно перейти на в'їзд в Україну за біометричними паспортами.

За його словами, після політичного рішення про створення системи на її розробку необхідно витратити кілька місяців, після чого її треба буде протестувати.

У свою чергу, міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що Москва готова дзеркально відповісти, якщо Україна введе візовий режим для громадян Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: біометричний контроль, україна, кордон, всі іноземці, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]