Сб, 2024-04-20, 08:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:17
На користь Польщі Україна може втратити шматок території через зміну річища Західного Бугу
Інші останні Економічні новини
У зв'язку зі зміною річища прикордонної річки Західний Буг у Волинській області, Україна може втратити 98 га землі на користь Польщі.

Як повідомив на засіданні постійної комісії з питань екології і раціонального використання водних ресурсів Волинської обласної ради начальник Західно-Бузького басейнового управління водних ресурсів Віктор Бондарук, зміна русла відбувається через розмивання берегів річки.

Він підкреслив, що поки що це природне явище вразило берегову лінію Західного Бугу на відтинку 30 кілометрів і продовжує його розмивати, передає "Інтерфакс-Україна".

З метою відвернення подальшої ерозії берега і відторгнення великої ділянки землі берега з українського боку на сьогодні потрібно зробити укріплення берегової лінії на 20 ділянках з 119, де є така загроза.

Бондарук зазначив, що вартість проведення цих робіт становить понад 300 млн грн.

Члени комісії ухвалили рішення рекомендувати профільним підрозділам обласної ради підготувати і подати проект звернення депутатів Волинської обласної ради в центральні органи влади щодо надання коштів на фінансування заходів з укріплення берега річки на території області.

Раніше повідомляли, що невдовзі Крим може природним чином відокремитися від України. Через підвищення рівня моря він просто перетвориться на острів.

У грудні минулого року Науковий комітет з антарктичних досліджень оприлюднив доповідь, згідно з якою рівень Світового океану може піднятися на 1,4 метра до 2100 року у разі, якщо нинішні темпи глобального потепління збережуться. Науковці попереджають, що у разі розвитку подібного сценарію острівні держави, подібні до Мальдівських островів в Індійському океані або Тувалу в Тихому океані, буде затоплено.

У березні 2010 року невеликий скелястий острів у Бенгальській затоці пішов під воду. За даними океанографів, до 2000 року рівень води в затоці піднімався на три міліметри на рік, проте останнім часом зареєстровано підвищення рівня води на 5 мм.

Острів піднявся над поверхнею води на початку 70-х років минулого сторіччя. Тоді ж з'явилися чутки про те, що під ним можуть залягати природні родовища нафти і газу, що й стало причиною територіальної суперечки між Індією і Бангладеш.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: україна, Польщі, Західного Бугу, території | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]