Пт, 2024-04-19, 09:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
На Кубі громадянам дозволили купувати нові машини
Інші останні Новини світу
На Кубі тривають реформи. У п'ятницю на острові почався вільний продаж нових автомобілів, однак ціни на машини залишаються недоступними для більшості звичайних громадян.

Про це повідомляють РИА "Новости" з посиланням на латиноамериканські ЗМІ.

У п'ятницю державні автомагазини Куби оприлюднили прайси для громадян. Як повідомляє аргентинське агентство Telam, старий Volkswagen Polo 2007 року пропонується купити за 25 тисяч доларів. Інші моделі, зокрема, KIA і Seat, коштують від 37 до 51 тисячі доларів.

Середня місячна зарплата кубинця, що працює у держсекторі (таких на острові переважна більшість), еквівалента 21 долару. Проте, у недержавному секторі зайняті вже понад півмільйона людей - 440 тисяч займаються індивідуальною працею, а 170 тисяч зайняті в сільському господарстві.

У низці випадків їхні доходи значно перевищують зарплату в держсекторі, однак і для них, як свідчать перші повідомлення в ЗМІ після початку продажів, подібні ціни виявилися непомірно високими. У грудні повідомлялося, що Куба скасовує обмеження на роздрібний продаж нових автомобілів і мотоциклів приватним особам. Два роки тому влада дозволила вільну купівлю-продаж старих машин між приватними особами (до цього можна було продавати й купувати лише автотехніку, випущену до 1959 року - року перемоги Революції).

У жовтні 2013 року Куба почала реформування грошової системи країни.

В 2011 році громадянам країни вперше за півстоліття дозволили відкривати приватний бізнес.

В 2008 році громадянам дозволили зупинятися в готелях і купувати мобільні телефони.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: Кубі, купувати нові машини, громадянам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]