Пт, 2024-03-29, 09:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
На Кубу Росія відновлює постачання зброї
Інші останні Новини світу

Росія відновлює військово-технічну співпрацю з Кубою. Країни близькі до підписання контракту на постачання виробничої лінії патронів калібру 7,62 міліметра зразка 1943 року для автоматів Калашникова і 7,62 - міліметрових гвинтівкових патронів.

Після підписання угоди виробнича лінія з виробництва патронів буде передана кубинському підприємству "Команданте Ернесто Че Гевара", пише "КоммерсантЪ" з посиланням на джерело в російському уряді.

У перспективі російська сторона розраховує отримати контракт на модернізацію всього патронного виробництва на Кубі, створеного наприкінці 1970-х - початку 1980-х років за безпосередньої участі фахівців з СРСР.

Водночас зближення з Кубою може обернутися для росіян охолодженням відносин з США: щодо Гавани з 1961 року діє одностороннє американське торгово-економічне ембарго. Зокрема, воно передбачає санкції щодо компаній третіх країн, які торгують з Кубою.

До початку 1990-х Куба була одним з найбільших покупців російських озброєнь. У період з 1961 по 1991 рік обсяг постачань озброєнь і військової техніки з СРСР на Кубу становив близько 16 млрд доларів.

На Кубу постачалися танки Т-55 і Т-62, бронетранспортери, зенітно-ракетні комплекси, літаки МіГ-29, МіГ-23 , МіГ-21, вертольоти, підводні човни, бойові кораблі і катери, велика кількість стрілецької зброї, засобів зв'язку та інженерної техніки.

Зараз вся ця техніка потребує модернізації і кубинська влада намагається вирішити цю проблему.

Зазначимо, що ще у 2008 році Володимир Путін заявляв, що вважає потрібним відновлення радянських позицій на Кубі. Слова російського прем'єра прозвучали після офіційного спростування чуток про можливість базування в 90 милях від США російських літаків, здатних нести ядерну зброю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1285 | Додав: adminA | Теги: Росія, Куба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]