Пт, 2024-03-29, 12:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:33
На "Либідьській" невідомі екскаватором знесли пам'ятник чекістам. Хто це зробив, з'ясовуватиме поліція. ВІДЕО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

  Пам'ятник чекістам біля станції метро "Либідьська" у Києві, який мали демонтувати та перенести до іншого місця в середу 25 травня 2016 року, зруйнували екскаватором. Про це повідомляє "Сегодня.UA".

Як розповів виданню директор Департаменту благоустрою та збереження природного середовища КМДА Андрій Фіщук, техніка, яка зносила пам'ятник чекістам на Либідській площі, не належить КП "Благоустрій". Більш того, департамент не видавав контрольних карток на виконання цих робіт.

"Ми зараз з'ясовуємо, чия це техніка, і чия це ініціатива щодо демонтажу цього пам'ятника. Ми планували піти цивілізованим шляхом по знесенню пам'ятника чекістам, а саме розробити проект демонтажу пам'ятника, затвердити його кошторис рішенням сесії Київради і перемістити цей комуністичний монумент до Музею пам'ятників радянської доби. Але хтось вирішив по-іншому. Хто саме - має з'ясувати поліція", - сказав Фіщук.

Нагадаємо, 28 квітня представники Добровольчого руху ОУН, Комітету визволення політв'язнів (КВП), "Правого сектору", Цивільного корпусу "Азов" та інших громадських організацій на виконання закону про декомунізацію за допомогою молота та перфоратора намагалися відбити носа на одному зі скульптурних зображень, що входить до 9-метрової композиції під назвою "Пам'ятник чекістам" (1967), яка розташовується на Либідьській площі (за радянської окупації - площі Дзержинського) у Києві. Цілковитого руйнування тоді не відбулося.

Дозвіл на демонтаж цієї конструкції проукраїнські сили намагалися отримати ще за президентів Віктора Ющенка та Віктора Януковича.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: Либідьська, пам'ятник чекістам, екскаватор, невідомі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]