Сб, 2024-04-20, 02:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:02
На літній час перейшла Україна
Інші останні Офіційні новини

Минулої ночі, в неділю, 31 березня, Україна перейшла на літній час. О 3:00 за київським часом стрілки годинника було переведено на одну годину вперед.

Пасажирські та приміські поїзди, які в цей час знаходилися в дорозі, прибудуть у пункт призначення за скоригованим часом.

Відправлятися за "літнім часом" вантажні і пасажирські поїзди почнуть з 4:00 31 березня.

Як відомо, зараз Україна живе у другому часовому поясі (київський час) з щорічним переведенням стрілок годинника на 1 годину вперед в останню неділю березня і на 1 годину назад в останню неділю жовтня.

Раніше українська влада намагалась відмовитися від щорічного переведення стрілок після того, як навесні 2011 року літній/зимовий час скасувала Росія. Верховна Рада навіть ухвалила відповідну постанову, але восени 2012 року її було скасовано. Не факт, що від ідеї відмовилися остаточно, але прем'єр-міністр Микола Азаров назвав її в даний момент неактуальною.

Відзначимо, що вперше "літній" і "зимовий" порядок обчислення часу був введений в Англії у 1908 році для економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби.

У СРСР перехід на "літній" час вперше відбувся у 1917 році, а з 1981 року "літній" і "зимовий" час знову почав регулярно діяти. Зараз на "літній" і "зимовий" час переходять у більш ніж у 110 країнах світу.

Деякі вчені вважають, що перехід на сезонний час порушує біоритми і негативно відбивається на здоров'ї людей. Проте в Росії досвід скасування переведення годинника виявився не дуже вдалим. На початку січня 2013-го Міністерство промисловості і торгівлі РФ направило в уряд результати моніторингу реалізації закону, навівши економічне обгрунтування повернення переведення стрілок годинника навесні і восени.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1070 | Додав: abel | Теги: літній час, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]