Пт, 2024-04-26, 01:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:04
На Луганщині відбувся бій з диверсантами. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 22 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил. Про це сьогодні зранку 20 вересня повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

"Незважаючи на провокації, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод", - підкреслили в штабі.

Зокрема, на Донецькому напрямку зафіксовано 10 порушень "режиму тиші". З гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї сепаратисти били в районі Авдіївки, Луганського, Майорського, Новоселівки і Верхньоторецького. Також по Авдіївці бойовики відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 8 порушень "режиму тиші". В районі Широкиного, Мар'їнки, Водяного, Старогнатівки, Богданівки і Павлополя бойовики вели дошкульний вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 4 порушення "режиму тиші". В районі Новоалександрівки і Новозванівки бойовики вели вогонь зы стрілецької зброї і підствольних гранатометів.

Крім того, в районі Новозванівки, з боку населеного пункту Калинове, відбувся бій з ДРГ бойовиків.

Також за минулу добу в АТО зафіксовано проліт одного безпілотника.

"Враховуючи заходи, які тривають у військових частинах окупаційних військ, можна зробити висновок, що основні зусилля противник зосереджує на посиленні підрозділів першого ешелону, вдосконалюючи систему фортифікаційного обладнання позицій і оборонних рубежів", - зазначили в штабі.

Нагадаємо, наприкінці серпня на черговому засіданні контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з 1 вересня. Проте вже 2 вересня в штабі АТО повідомили, що бойовики порушили режим тиші.

14 вересня в Києві глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро заявили, що приїхали з "обіцянкою з Москви" припинити вогонь на Донбасі з 15 вересня. А після встановлення режиму тиші, за їхніми словами, Київ має приступити до виконання політичних умов Мінських угод.

15 вересня в Кремлі заявили, що не обіцяли режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки, мовляв, "не є стороною конфлікту".

16 вересня президент Петро Порошенко попередив, що без виконання Росією своїх зобов`язань у сфері забезпечення безпеки на Донбасі Україна "не зробить ані кроку вперед".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: Луганщина, бій з диверсантами | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]