Сб, 2024-04-20, 06:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
На Майдані "Афганці" – не за опозицію і не проти влади, а щоб захистити людей
Інші останні Політичні новини
Українська спілка ветеранів Афганістану готується до 25-ї річниці з моменту виведення військ. Однак у зв’язку зі ситуацією в країні не всі колишні солдати налаштовані на святкування, тим паче, частина ветеранів зараз охороняє Євромайдан.

Однак голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький переконує, що колишні військові не виступають ні проти влади, ні проти опозиції.

Афганці зберігають нейтралітет щодо політичних партій, утім, якщо терпець урветься, самі підуть у політику наводити лад.

До речі, це вже буде не перша спроба Сергія Червонописького піти в політику. Наприкінці 2013-го на перевиборах до Верховної Ради він уже балотувався в 197-му окрузі в місті Каневі як самовисуванець. Та з великим відривом програв перегони кандидату від опозиції Леонідові Даценку.

А от для "афганців", які на Майдані, наразі головне – захистити людей. Вони також відверто кажуть, що підтримують вимоги мітингувальників щодо відставки правлячої верхівки. Також чоловіки наголошують: війну не закінчено, поки не похований останній солдат, тож до святкувань ставляться скептично.

Цього року заплановано низку урочистих заходів патріотичного виховання та вшанування ветеранів, адже цей рік указом президента оголошено роком учасників бойових дій на територіях інших держав.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: Майдані, афганці, захистити людей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]