Чт, 2024-04-18, 12:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:21
На Майдані похмуре затишшя. Активісти зводять нові барикади
Інші останні Надзвичайні новини
21 лютого, 05.30. Уночі проти 21 лютого невідомі намагалися захопити адміністративну будівлю Департаменту Державтоінспекції, повідомляє прес-служба ДАІ України.

"Близько другої години ночі група осіб у кількості 15-25 осіб спробувала захопити будівлю Департаменту ДАІ МВС України. Невідомі також намагалися підпалити будинок за допомогою автомобільних шин і запалювальних сумішей. Завдяки своєчасним діям і вжитим заходам працівників ДАІ спробу захопити адміністративну будівлю відвернули", - йдеться в повідомленні.

Натомість, за інформацією ТСН, події розвивалися інакше, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Повідомляється, що в управлінні ДАІ на вулиці Лук'янівській ховаються тітушки. Вночі вони нібито відкрили вогонь по проїжджим автомобілям.

Один з них ховався під ялинкою, а прес-секретаря ДАІ фамільярно називав "Сашею". Потім ці люди зникли в будинку управління, на місце подій під'їхало кілька машин і швидка допомога.

21 лютого, 02.50. Військовослужбовці Внутрішніх військ, які в четвер, 20 лютого, вранці добровільно здалися протестувальникам, а вночі проти п'ятниці, 21 лютого, не змогли в автобусі покинути Хрещатик, залишають центр Києва по коридору, який вишикували активісти.

Так, у супроводі самооборони Майдану вони колоною рухаються вгору по вулиці Хмельницького, передає "Інтерфакс-Україна".

Після півночі автобус зі строковиками оточили сотні протестувальників, частина з яких була проти того, щоб солдат просто відпустили.

Разом з тим, інша частина активістів охороняла військовослужбовців від самосуду. Ці ж таки протестувальники продовжують супроводжувати військовослужбовців за вул.Хмельницького. Колона повернула на вул. Пушкінську.

21 лютого, 02.00. У Києві на Майдані Незалежності перебувають близько 20 тис. осіб.

Окрім того, велика кількість активістів зосереджена на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" та на вул. Хрещатик біля Київської міської державної адміністрації.

Самооборона Майдану значно зміцнила попередні та спорудила додаткові барикади на прилеглих до Майдану вулицях.

Також заблоковано входи і виходи на станцію метро "Хрещатик".

Силовики стоять в оточенні по вул. Грушевського біля Кабінету міністрів та на вул. Інститутській біля Національного банку України.

21 лютого, 00.05. При виконанні службових обов'язків з убезпечення міністрів закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі, активісти Євромайдану затримали співробітників Управління державної охорони України, яких помилково прийняли за тітушків. Як йдеться у зверненні керівництва та особового складу УДО, конфлікт виник в районі станції метро "Берестейська", в результаті "був пошкоджений автотранспорт, на якому пересувалися співробітники УДО", передає "Інтерфакс-Україна".

Управління держохорони звернулося до керівників опозиційних партій з проханням сприяти у звільненні співробітників УДО.

22.30. У Києві, в районі метро "Бориспільська", майже 100 активістів заблокували виїзди з будівлі гуртожитку Національної Академії внутрішніх справ України.

За інформацією активістів, в будівлі перебувають курсанти із Харкова, які приїхали для участі в силових акціях на Майдані.

"За нашою інформацією, тут знаходяться курсанти, які приїхали на Майдан з Харкова. Ми перекриваємо дорогу, щоб ніхто нікуди не їхав", - сказали активісти.

20.30. На Майдані від кулі снайпера загинув викладач Українського католицького університету Богдан Сольчаник.

20.20. На Майдані хвилиною мовчання вшанували пам'ять убитих снайперами активістів. Після цього тисячі людей кілька хвилин скандували: "Герої!" під звуки поодиноких пострілів з боку міліції.

20.15. Молодий півзахисник київського "Динамо" Владислав Калитвинцев став жертвою нападу тітушків у столиці України. За попередньою інформацією, Владиславу зламали щелепу.

20.00. На столичному Майдані Незалежності вимкнено освітлення, але ситуація залишається більш-менш спокійною. Іноді чутні поодинокі постріли, які, швидше за все, мають попереджувальний характер.

Мітингувальники продовжують зміцнювати барикади, зокрема з боку Європейської площі. На даний час на центральній площі столиці перебувають близько 10 тисяч осіб, пише УНІАН.

19.40. Більш як сотня людей увірвалася в будівлю Дарницької районної адміністрації Києва, захопивши приміщення органу місцевої влади. У прес-службі столичного главку міліції повідомили: "100-150 осіб увірвалися в будівлю і захопили її".

Охорона райадміністрації викликала загін Державної служби охорони тривожною кнопкою. Правоохоронці під'їхали, але не можуть зробити жодних дій.

19.15. Народний депутат Анатолій Гриценко (позафракційний) заявляє, що снайпери, які відкрили вогонь по протестувальниках у четвер у центрі Києва - це співробітники Управління держохорони.

19.05. На Майдані вбили журналіста видання "Спортаналітика" Ігоря Костенка.

18.50. Служба безпеки України заявляє, що бійці спецпідрозділу "Альфа" не були задіяні сьогодні на Майдані Незалежності.

18.45. Білий дім закликає президента Віктора Януковича негайно вивести силовиків від центру Києва. Про це йдеться в заяві щодо України прес-секретаря Білого дому Джея Карні.

"Ми обурені тим, що українські сили безпеки стріляють з автоматичної зброї в свій власний народ. Ми закликаємо президента Януковича негайно вивести сили безпеки від центру Києва і поважати право на мирні акції протесту, і ми настійно закликаємо протестувальників вести себе мирно. Ми закликаємо українських військових не вплутуватися в конфлікт, який може і має бути вирішений політичним шляхом.

Застосування сили не врегулює кризу - повинні бути зроблені чіткі кроки, щоб зупинити насильство і розпочати конструктивний діалог, який зменшить напругу і заспокоїть український народ. Сполучені Штати будуть працювати з нашими європейськими союзниками, щоб притягнути до відповідальності винних у насильстві і допомогти українцям отримати єдину і незалежну Україну на шляху до кращого майбутнього", - наголошується в заяві.

18.20. У Міністерстві оборони України роз'яснюють, що відповідно до законодавства України, військовослужбовці Збройних сил України при виконанні своїх обов'язків мають право застосовувати засоби фізичного впливу, спецзасоби та зброю.

18.00. У Києві затримали тітушка, який стріляв у міліціонерів. У нього виявили посвідчення співробітника МВС.

17.45. У бюро судмедекспертизи Києва доставлені 67 небіжчиків за період з ранку 18-го по 15.00 20 лютого, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на департамент охорони здоров'я. Серед них 9 людей померли в медустановах, підпорядкованих департаменту охорони здоров'я КМДА. Лікарі "швидкої" надали меддопомогу 551 учаснику масових акцій протесту, які відбуваються в центрі столиці. Госпіталізовано 332 людини.

17.20. На проспекті Бажана в Києві активісти облаштували контрольно-пропускний пункт на смугах руху в бік міста. КПП був спочатку облаштований в районі метро "Позняки" - навпроти одного з торговельних центрів. Проте пізніше активісти рушили в район метро "Бориспільська" - ближче до в'їзду в місто.

Як зазначають активісти, їхня акція ніким не санкціонована. "Ми самі організувалися. Перевіряємо вантажний транспорт і автомобілі, щоб не пустити в місто тітушків", - сказали активісти.

Активісти, яких зібралося вже не менш як 300 чоловік, перевіряють автомобілі візуально.

17.00.Ситуація на вулицях Інститутська та Грушевського спокійна. Активісти займаються зведенням нових барикад на всіх прилеглих вулицях, носять туди каміння та будівельні матеріали.

Також у районі вулиці Інститутської працює один трактор, яким мітингувальники підвозять великогабаритні матеріали для спорудження барикади. З другого боку барикад як на вулиці Інститутській, так і на вулиці Грушевського, не видно ані перехожих, ані спецпризначенців.

За інформацією мітингувальників, вглиб вулицю Інститутську перегороджують вантажівки, за якими нібито стоять БТР. Проте з барикад їх не видно.

Загалом ситуація як на Майдані, так і на Європейській площі також спокійна. Переважна більшість людей займається зведенням барикад або поточними справами, зокрема, облаштуванням побуту приїжджих, які постійно прибувають у центр Києва.

16.30. За попередніми даними, в сутичках у Києві в четвер загинули понад 60 людей, повідомив керівник медичної служби Штабу національного спротиву, народний депутат України від ВО "Свобода" Святослав Ханенко.

16.10. В.о міністра внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявляє, що силовикам видано бойову зброю, яка застосовуватиметься відповідно до закону "Про міліцію".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: нові барикади, похмуре затишшя, Майдані, активісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]