Сб, 2024-04-20, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
На Мальдівах МВС стало на бік опозиції - поліція з народом
Інші останні Новини світу

Президент Мальдівської Республіки Мохамед Нашид оголосив у вівторок, 7 лютого, про свою відставку. Нашид виступив в ефірі національного телебачення після того, як про його відставку оголосило командування мальдівської армії, передає РИА "Новости".

"В ситуації, що склалася, моя відставка буде для країни найкращим рішенням. Я не хочу керувати країною залізною рукою. Я йду у відставку", - заявив Нашид.
Раніше посольство Мальдівської Республіки на Шрі-Ланці повідомило, що владу в країні передано віце-президенту Мохаммеду Вахід Хассану Маніка.
Сьогодні вранці сотні поліцейських у столиці Мале почали акцію протесту після того, як влада наказала їм зняти оточення, що розділяє протиборчі групи опозиціонерів і прихильників уряду.
Поліція визнала цей наказ незаконним і почала скандувати гасла із закликом до відставки президента Нашида. Після цього в Мале сталися сутички між співробітниками МВС і військовослужбовцями армії Мальдів, які зберегли вірність уряду. Бунтівні співробітники МВС взяли штурмом проурядову мовну корпорацію MNBC, яка тепер транслює передачі опозиційних телеканалів.
Раніше натовп з близько 500 осіб, серед яких були десятки правоохоронців, спробував захопити штаб-квартиру військових у столиці країни місті Мале. У відповідь солдати закидали їх гранатами зі сльозогінним газом і почали стріляти гумовими кулями. За попередніми даними, троє постраждали.
Загостренню ситуації передували майже три тижні акцій протесту. Вони почалися після того, як Нашид наказав заарештувати голову Кримінального суду країни Абдуллу Мохаммеда, який звільнив активіста опозиції, затриманого владою без ордера. Нашид звинуватив суддю у виконанні розпоряджень екс-президента Момун Абдула Гаюма.
Зазначимо, Мальдіви вже перебували на межі політичної кризи на початку року, коли уряд розпорядився закрити сотні спа-центрів і масажних салонів, що формували важливу частину доходів туристичної індустрії в країні. Урядовий указ викликав на островах політичний скандал, оскільки, як з'ясувалося, більшість оздоровчих точок, які підлягають закриттю, належали лідерам опозиції. Тоді президент Нашид переглянув ухвалене владою рішення.
Крім того, на Мальдівах наприкінці минулого року прокотилася хвиля народних демонстрацій через заклики ООН до уряду країни припинити тілесні покарання жінок за позашлюбні зв'язки. Протестувальники вимагали не забороняти їм бити жінок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 996 | Додав: admin | Теги: Мохамед Нашид, МВС, опозиція, відставка, Мальдіви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]