Чт, 2024-03-28, 23:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:58
На марафоні пам'яті Нємцова "Океан Ельзи" заспівав пісню про надію. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

У сороковини з дня загибелі російського опозиціонера Бориса Нємцова телеканал "Дождь" влаштував марафон, присвячений вшануванню його пам'яті під назвою "Нємцов міст".

Участь у ньому взяла й українська група "Океан Ельзи" на чолі з співаком Святославом Вакарчуком, які виконали пісню "Надія" російською мовою, пише ТСН.

Перш ніж виконати пісню, Вакарчук зазначив, що востаннє, коли він бачив загиблого Бориса Нємцова, той був в українській вишиванці і приїхав на концерт української групи почути українські пісні.

"Зараз мені б хотілося заспівати російську пісню на знак нашої дружби, на знак того, що є речі, які важливіші, ніж відстань, важливіші, ніж час. Одна з моїх улюблених пісень дитинства", - сказав лідер колективу Святослав Вакарчук.

Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви недалеко від Кремля, коли разом з українською моделлю Ганною Дурицькою повертався до себе додому.

1 березня траурний марш в пам'ять про вбитого політика пройшов у центрі столиці та інших містах Росії.

3 березня тисячі росіян провели Нємцова в останню путь.

У справі про вбивство арештовані п'ять обвинувачених: Заур Дадаєв, Анзор Губашев, Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов і Шадід Губашев.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: марафоні пам'яті Нємцова, пісню про надію. ВІДЕО, Океан Ельзи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]