Пт, 2024-04-19, 08:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:18
На машинах "багатих" родичів СБУшники їздять, але корупцією це не вважають. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки під час внутрішньої перевірки не побачила ознак корупції у відомстві та завершила розслідування.

Про це йдеться сюжеті проекту "Схеми".

У відомстві провели перевірку після попереднього сюжету журналістів, коли було задокументовано 11 машин класу "люкс" в автопарку Служби безпеки. Всі 11 авто виявилися зареєстрованими на родичів співробітників СБУ.

На запитання про те, чи знайшлися серед героїв сюжету, знятого біля управління СБУ, корупціонери, новий очільник Головного управління СБУ в Києві та області Степан Грещук відповів:

"Серед героїв вашого сюжету, я хочу повідомити, що за результатами службової перевірки з числа співробітників Головного управління СБУ ми не знайшли (корупціонерів - ред.)".

Грещук надав редакції "Схем" результати службової перевірки.

Так наприклад, окраса автопарку СБУ – BMW X5 вартістю від 70 до 100 тисяч доларів, яким користується співробітник Керезвас, належить його батькові.

У поясненні пан Керезвас зауважує: гроші на коштовний автомобіль були заощаджені його родиною та ним самим за останні кілька років.

За даними, наданими СБУ, машину Mazda СХ 5 вартістю близько 30 тисяч доларів використовує співробітник Тупицький, авто належить рідній сестрі його дружини. Батько якої – підприємець, як пояснює Тупицький.

Автомобілем дружини користується і співробітник Ковалевський. Від 40 до 50 тисяч доларів на такий Volkswagen Touareg, за словами працівника СБУ, дружина отримала від продажу нерухомого майна.

Саме таку схему часто використовують можновладці, аби приховати корупційні статки, зазначають журналісти.

Як повідомлялося в жовтні, за останні три місяці СБУ викрила і затримала 25 своїх співробітників за скоєння різних злочинів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 724 | Додав: adminA | Теги: СБУшники, машини багатих родичів, корупція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]