Чт, 2024-03-28, 10:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:10
На місці пам’ятника Леніну у Києві встановлять нову інсталяцію
Інші останні Столичні новини - новини Києва

  7 листопада на бульварі Тараса Шевченка на місці поваленого пам’ятника Леніну презентують інсталяцію іранського митця Махмуда Бакші "Безкінечне святкування". Про це повідомляє фонд "Ізоляція" у Facebook.

"Інсталяція "Безкінечне святкування" Махмуда Бакші є іронічним коментарем стороннього спостерігача до історичного моменту, в якому наразі перебуває Україна", - йдеться в повідомленні.

Художник розробив цей проект як спробу візуально сформулювати історичний вибір, зроблений українцями, коли вони прибрали пам'ятник Леніну зі свого місця.

"Для інсталяції Бакші вибрав три кольори світлофора, щоб за допомогою червоного (силует Леніна) продемонструвати неможливість повернутися до минулого. Зелений (Діва Марія) і жовтий (поп-співачка Мадонна), в свою чергу, демонструють можливі напрямки руху вперед", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інсталяцію встановлять у рамках проекту "Суспільна угода", присвяченого проблемі взаємодії суспільства з пам’ятними об’єктами.

Відкриття об’єкту відбудеться о 18.00 7 листопада. Оглянути його можна буде до 21 листопада.

"7 листопада офіційно більше не святкується в Україні, і "Безкінечне святкування" Бакші стає символом звільнення від тягаря минулого й актом не-святкування", - зазначають у фонді "Ізоляція".

8 листопада о 19.00 у креативній спільноті Izone (вулиця Набережно-Лугова, 8) відбудеться дискусія за участі художника.

Як відомо, влітку на місці поваленого пам’ятника Леніну на бульварі Шевченка стояла інсталяція "Населяючі тіні", завдяки якій столичні жителі могли відчути себе вождем пролетаріату.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: Пам’ятник Леніну, нова інсталяція, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]