Вт, 2024-04-16, 18:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:01
На міжнародному кінофестивалі в Торонто переміг фільм про Майдан
Інші останні Культурні новини

Кінострічка про українську Революцію Гідності "Зима у вогні" посіла перше місце на міжнародному кінофестивалі у Торонто. Стрічка здобула приз глядацьких симпатій у категорії "документальний фільм", передає Укрінформ.

"Я хочу подякувати за підтримку та визнання нашого фільму як важливої історичної пам’ятки, присвяченої патріотизму та єдності українського народу", - сказав режисер фільму Євген Афінеєвський.

Він додав, що з 9 жовтня кінострічка буде доступна мільйонам користувачів сервісу Netflix. "Я також хочу подякувати компанії Netflix та її чудовій команді за віру у наш фільм та донесення його до 65 млн глядачів по всьому світу", - наголосив режисер.

Зазначимо, що в рамках кінофестивалю відбувся також показ іншого українського фільму - "Пісня пісень" (режисер Єва Нейман).

Цьогорічний міжнародний кінофестиваль у Торонто проходить уже 40-й раз. Протягом 10 днів на розсуд аудиторії було представлено більш як 300 кінострічок із понад 60 країн. Особливість фестивалю полягає у відсутності професійного журі, адже перемогу тут здобуває стрічка з найбільшою кількістю схвальних відгуків глядачів.

Зазначимо, на кінофестивалі вже висловили підтримку ув'язненому в РФ українському режисерові Олегу Сенцову.

Раніше журналісти склали список з десяти фільмів, які показують Євромайдан під різними кутами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: фільм про Майдан, торонто, міжнародний кінофестиваль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]