Вт, 2024-04-16, 09:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:03
На мороз за 20 євро - Tageszeitung
Інші останні Іноземна преса про Україну
Кореспондент Tageszeitung Бернгард Клазен побував на Антимайдані - у таборі прихильників Віктора Януковича, який розгорнувся у Маріїнському парку в центрі Києва. Тамтешні люди розповіли йому, що за участь в акціях отримують близько 20 євро на день.

"У центрі київського урядового кварталу з великих оливкового кольору наметів розноситься українська народна музика, - пише Клазен. - Скільки в наметах людей, зовні достеменно сказати годі. Зібраний з металевих щитів паркан і співробітники спецпідрозділу "Беркут" по інший бік цього паркану дають зрозуміти, що тут, очевидно, проводиться закритий захід. Всередину пускають тільки тих, хто є у списках".

"Лише після довгих сперечань з контролем на вході літній дамі вдається без попереднього повідомлення потрапити на територію. Вона, мовляв, вже не в силах терпіти хаосу Майдану, вона розлючена тим, що до поліцейських застосовують насильство. За президента Януковича, вважає вона, все ж вдалося домогтися якоїсь стабільності, і не можна її просто так ставити на карту", - викладає почуте й побачене кореспондент.

Далі журналіст Tageszeitung наводить слова Ігоря, який приїхав до Києва з Одеси, щоб підзаробити: "Ось жінка щойно ледве змогла потрапити всередину, а мене вчора не хотіли випускати. Якщо ти отримуєш 250 гривень (у перерахунку близько 20 євро) на день за демонстрацію, то просто так, коли захочеться, піти звідси не можна. Але я вчора таки пішов раніше, просто через паркан переліз". Поговорив Клазен і зі ще одним прихильником Януковича - таким собі 14-річним школярем, з тих, що приїхали в столицю України спецпотягом зі сходу країни. За цю поїздку йому заплатять 40 євро, з'ясував журналіст.

"О третій годині дня все нарешті закінчується. Сотні людей, вишикувавшись в колону, терпляче чекають на холоді біля виходу, щоб їм дозволили покинути територію. Через півгодини для демонстрантів розмикають оточення. Просто перелізти через паркан ніхто з них не наважився", - додає автор.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: мороз, Tageszeitung, за 20 євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]