Пт, 2024-03-29, 03:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:08
На нафтобазі догорають резервуари з паливом. Ситуацію контролюють
Інші останні Надзвичайні новини

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" розташованій поблизу Києва, в смт. Глеваха Васильківського району Київської області повністю вигоріли вже 4 ємності з нафтопродуктами. Про це сьогодні вранці, 10 червня, на своїй сторінці в Twitter повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Васильківська пожежа: на ранок повністю вигоріло 4 ємності. Горіння як і раніше локалізоване. Розрахунки пожежників контролюють периметр", - написав він.

Тим часом телеканал "24" повідомив, що на палаючій нафтобазі знову відбувся вибух.

"Близько 5:30 ранку сьогодні там стався ще один вибух - вибухнула цистерна і загорілася чергова порція палива. На щастя, обійшлося без постраждалих і жертв", - йдеться в повідомленні.

Наразі десятки одиниць техніки та рятувальники продовжують гасити пожежу.

Місце пожежі взяв під охорону полк "Азов", який контролює периметр і здійснює роботу на пропускних пунктах, йдеться в повідомленні прес-служби полку в Facebook.

Нагадаємо, 8 червня на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в Васильківському районі Київської області виникла пожежа.

9 червня під час гасіння пожежі стався потужний вибух. Пожежа охопила всі 17 резервуарів з пальним. Виникла загроза розповсюдження на сусідню нафтобазу, ліс і військову частину, на якій зберігається арсенал зброї.

Була оголошена евакуація громадян з двокілометрової зони від кордону пожежі.

Увечері того ж дня епіцентр вогню було локалізовано.

В результаті катастрофи загинуло 4 особи (з них троє - рятувальники). 12 осіб постраждали.

Керівник управління ГСЧС в місті Києві зазначив, що пожежі таких масштабів в Україні не було близько півстоліття. У МВС вже назвали ймовірні причини масштабної пожежі.

За фактом загибелі людей міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Секретар РНБО Олександр Турчинов також повідомив про відкриття кримінального провадження з приводу незаконності розміщення двох нафтобаз біля с.Крячки безпосередньо біля військової частини.

Крім того, Турчинов заявляє про несвоєчасне звернення співробітників нафтобази до пожежних у зв'язку з виникненням загоряння: "Проблема полягає в тому, що на нафтобазі проводилися роботи з перекачування нафтопродуктів, і, за інформацією, яка є, під час перекачування нафтопродукти потрапили на електродвигун, що і призвело до загоряння".

Зазначимо, мережу АЗК "БРСМ-Нафта", якій належить палаюча нафтобаза, пов’язують із екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким.

До лікарень Києва доправили 10 постраждалих

Поки триває гасіння пожежі нафтосховища під Києвом, до столичних лікарень прибули постраждалі від неї. Як йдеться у сюжеті "Громадського ТБ", п'ятеро постраждалих від вибуху цистерн на нафтобазі під Васильковом доправили до міської клінічної лікарні столиці. Двоє з них - працівники нафтобази.

За словами заступника головного лікаря клініки Сергія Стаскевича, один з потерпілих у важкому стані, у нього п'ятдесят відсотків опіків, пошкоджена грудна клітка та черевна порожнина, у іншого менше десяти відсотків опіків.

У лікарню також доправили і трьох постраждалих пожежників. Їхній стан задовільний.

У Київській обласній клінічній лікарні ще четверо постраждалих внаслідок вибуху. Троє з них пожежники Укрзалізниці. Усі мають різні ступені уражання - від 10% опіків тіла до 96. Найбільше постраждав начальник потяга, він без свідомості та підключений до апарату штучного дихання. Ще одного постраждалого доправили до лікарні швидкої допомоги. У нього отруєння надлишками горіння.

В обидвох лікарнях всім необхідним для постраждалих забезпечені, однак у другій міській клінічній лікарні просять киян прийти у середу і здати кров.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: паливом, ситуацію контролюють, резервуари, нафтобазі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]