Сб, 2024-04-20, 16:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:51
На нафтобазі вибухнули ще два резервуари. Ситуація під контролем. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області стався вибух ще двох ємностей з паливом. Про це сьогодні вранці, 11 червня, заявив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, передає УНІАН.

"О 10 годині 15 хвилин стався ще один вибух, внаслідок якого вибухнуло 2 ємності по 800 куб. м", - сказав голова ДСНС.

Він також нагадав, що напередодні на території бази вибухнули цистерни ємністю по 50 куб. м. "Вибух відбувся без негативних наслідків. Люди і техніка були завчасно виведені з можливої зони ураження", - сказав Чечоткін.

Окрім цих двох наразі горить ще одна ємність на 800 куб м. Крім того, відбувається гасіння інших ємностей, які вибухнули напередодні. "Воно вже практично завершено, і небезпеки вибуху там немає", - сказав Чечоткін.

На запитання, чи постраждав хтось внаслідок останнього вибуху, він зазначив, що потерпілих немає. "Люди всі були завчасно вивезені як вчора, так і сьогодні перед вибухом", - сказав голова ДСНС.

"Загрози розповсюдження вогню як у бік військової частини, як у бік аеродрому, як у бік нафтобази "КЛО" немає", - заявив голова ДСНС.

Він наголосив, що за ситуацією здійснюється постійне спостереження і у цілодобовому режимі працюють три "бойових відділення, які здійснюють спостереження і моніторинг ситуації".

Крім того, розпочато заходи щодо відкачування нафтопродуктів з цистерн, які не вибухнули.

"На сьогоднішній день ми вже контролюємо 50% території бази", - сказав він.

Чечоткін також відзначив, що напередодні було проведено 4 пінні атаки, в результаті яких було ліквідовано загоряння 4 ємностей по 800 куб. м. Крім того, він повідомив, що вже вдалося загасити 13 ємностей об’ємом 50 куб. м, про горіння яких ДСНС повідомляла сьогодні вранці.

Водночас наразі не планується проведення пінних атак, бо існує загроза повторних вибухів. Відповідно, проводитимуть лише перекачування палива, що дозволить знизити небезпеку повторних вибухів.

Він нагадав, що всього на території було 17 ємностей по 800 куб м., а також велика кількість по 50 куб м.

"На тій території, яку ми контролюємо, - там загрози вибухів немає", - сказав Чечоткін і додав, що ємності по 50 куб м вже не горять. Він також зауважив, що "зараз у нас тут зосереджено 300 чоловік особового складу і 45 одиниць техніки". "На цей час працює одиниць техніки, які завершують гасіння і охолодження", - сказав голова ДСНС.

"Щодо загиблих і постраждалих, ситуація залишається такою, як на вчорашній вечір", - сказав він.

Чечоткін зауважив, що "особу, яка була пожежним у пожежному потягу, на жаль, поки що ми не знайшли".

Довідка

8 червня на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в Васильківському районі Київської області виникла пожежа.

9 червня під час гасіння пожежі стався потужний вибух. Пожежа охопила всі 17 резервуарів з пальним. Виникла загроза поширення на сусідню нафтобазу, ліс і військову частину, на якій зберігається арсенал зброї.

Була оголошена евакуація громадян з двокілометрової зони від кордону пожежі.

Увечері того ж дня епіцентр вогню було локалізовано.

10 червня рятувальники провели пінну атаку і задіяли пожежні танки.

В результаті катастрофи загинуло 4 особи (з них троє – рятувальники), 18 осіб постраждали.

Керівник управління ДСНС в місті Києві зазначив, що пожежі таких масштабів в Україні не було близько півстоліття. У МВС вже назвали ймовірні причини масштабної пожежі.

За фактом загибелі людей міліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Секретар РНБО Олександр Турчинов також повідомив про відкриття кримінального провадження з приводу незаконності розміщення двох нафтобаз у с.Крячки безпосередньо біля військової частини.

Крім того, Турчинов заявляє про несвоєчасне звернення співробітників нафтобази до пожежних у зв'язку з виникненням загоряння: "Проблема полягає в тому, що на нафтобазі проводилися роботи з перекачування нафтопродуктів, і, за інформацією, яка є, під час перекачування нафтопродукти потрапили на електродвигун, що і призвело до загоряння".

Зазначимо, мережу АЗК "БРСМ-Нафта", якій належить згоріла нафтобаза, пов’язують з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: ситуація, Вибух, контролем. ВІДЕО, нафтобазі, два резервуари | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]