Пт, 2024-03-29, 10:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:10
На наступний рік Єврокомісія визначила п'ять пріоритетів ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер направив керівництву Європарламенту при естонському головуванню Ради ЄС лист, в якому визначені пріоритети на 2018 рік.

Про це він сказав під час свого щорічного виступу у Європарламенті.

Першим пунктом в програмі Єврокомісії є зміцнення європейської торгової програми.

"Торгівля - це робочі місця, створення нових можливостей для великого і малого бізнесу Європи. Кожен додатковий експорт в розмірі 1 млрд. євро підтримує 14 000 додаткових робочих місць в Європі", - сказав Юнкер.

Другим пунктом йде зміцнення європейської промисловості та посилення її конкурентоспроможності.

"Нова стратегія промислової політики, яку ми представляємо сьогодні, допоможе нашим галузям стати світовим лідером в області інновацій, цифрового ринку і декарбонізації", - зазначив Юнкер.

Третім пріоритетом є лідерство Європи в боротьбі зі зміною клімату. Найближчим часом Єврокомісія представить пропозиції щодо скорочення шкідливих викидів в транспортному секторі.

Четвертий пріоритет на майбутній рік - поліпшення захисту європейців від кібератак.

"Кібератаки можуть бути більш небезпечними для стабільності демократій і економіки, ніж гармати і танки. Тільки за минулий рік щодня відбувалося понад 4000 атак з метою вимагання, а 80% європейських компаній відчули на собі принаймні одного інциденту з кібербезпекою", - зазначив Юнкер.

Він заявив, що Єврокомісія пропонує нові інструменти для боротьби з кібератаками, в тому числі створення Європейського агентства з кібербезпеки.

П'ятим ключовим питанням є міграція. За словами Юнкера, понад 1700 офіцерів нової європейської служби прикордонної і берегової охорони допомагають державам-членам в патрулюванні національних кордонів, в тому числі в Греції, Італії, Болгарії та Іспанії.

"У нас є спільні кордони, але держави-члени, які географічно є першими в черзі, не можуть залишатися на самоті. Спільні кордони і загальний захист повинні йти поряд", - сказав Юнкер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 733 | Додав: adminA | Теги: п'ять пріоритетів ЄС, наступний рік, Єврокомісія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]