Чт, 2024-04-18, 23:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:02
На нотаріальні послуги в Україні встановлять єдині тарифи
Інші останні Економічні новини
КМУ прийняв законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про нотаріат", яким передбачається визначити чіткий перелік і розміри плати за надання нотаріусами послуг правового та технічного характеру, пише прес-служба Держпідприємництва України.

На сьогоднішній день відповідно до положень Закону України "Про нотаріат" від 02.09.1993 р. № 3425-XII перелік послуг технічного характеру, додаткових послуг, які не пов'язані з нотаріальними діями, а також розміри плати за їх надання встановлюються головними управліннями юстиції Мін'юсту в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

Однак відсутність єдиної системи обчислення розміру такої плати призводить до встановлення в регіонах України різних тарифів за однакові нотаріальні послуги.

Для приватних нотаріусів передбачається встановити мінімальну і максимальну межі оплати за скоєні ними нотаріальні дії, що забезпечить прозорість оплати нотаріальних послуг. Розміри ставок та порядок сплати нотаріального збору будуть визначатися КМУ.

Отже, прийняття законопроекту дозволить створити єдину систему оплати нотаріальних послуг та, відповідно, мінімізувати витрати споживачів нотаріальних послуг і зробити такі послуги доступними для всіх верств населення.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: Україні, єдині тарифи, нотаріальні послуги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]