Чт, 2024-03-28, 13:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
На п'яну голову "батько" вівці Доллі покінчив із собою
Інші останні Новини Європейського Союзу
Поліція Британії оприлюднила причину смерті біолога Кейта Кемпбелла, що був одним з керівників групи, яка клонувала в 1996 році вівцю Доллі.

Виявилося, що 58-річний науковець випадково покінчив із собою, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, повідомляє NEWSru.co.il з посиланням на Daily Telegraph.

Як заявив старший патологоанатом графства Роберт Хантер, науковець хотів привернути увагу дружини й був упевнений, що вона його врятує.

Тіло Кемпбелла було виявлено 5 жовтня 2012 року в спальні його будинку, розташованого в графстві Дербі. Він повісився на власному ремені.

За словами дружини професора, він приїхав додому п'яним і почав шукати з нею сварки. Щоб уникнути сварки, вона вийшла у двір, а коли повернулася, він запустив у неї важким предметом, розбивши скло. При цьому заявив, що збирається покінчити із собою, утік у спальню й велів їй туди не заходити.

Оскільки вчений не вперше поводився подібним чином, жінка почала збирати скло й навдити лад в хаті. Закінчивши збирання, воно виявила, що її чоловік повісився. Викликані медики були змушені констатувати смерть Кемпбелла.

Кейт Кемпбелл почав перші дослідження в сфері клонування в 1991 році в Рослінському інституті під Единбургом. В 1996 році досвіди призвели до клонування вівці, що прославилася на увесь світ, Доллі - клонованої з дорослої клітини. Вівця прожила сім років і вмерла від хвороби легенів.

У Ноттінгемському університеті Кемпбелл продовжував досліджувати процеси клонування. Він присвятив основні зусилля розробці репродуктивних технологій для подолання проблеми постачання продуктами харчування.

Вчений уважав, що медичні дослідження ембріонних стовбурних клітин призведуть до реального прориву в підвищенні якості життя й допоможуть у боротьбі з віковими хворобами. В 2008 році Кемпбелл удостоївся премії Шоу в сфері медицини й природних наук.

Відзначимо, що нещодавно, після більш ніж 15 років невдач світової науки біологи створили людську стовбурову клітину тим же способом, яким вони створили клоновану вівцю Доллі в 1996 році - трансплантували генетичний матеріал дорослої клітини до яйцеклітини з вилученою власною ДНК.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1017 | Додав: admin | Теги: батько вівці доллі, покінчив із собою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]