Чт, 2024-04-25, 20:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:40
На передовій Нацгвардію і МВС замінюють Збройними силами. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

На деяких напрямках на Донбасі відбувається заміни підрозділів Нацгвардії та інших формувань, що підпорядковуються МВС, на з'єднання Збройних сил. Про це сьогодні, 17 липня, на брифінгу повідомив речник АТО Дмитро Гуцуляк, передає "Українська правда".

"На деяких напрямках відбувається планова ротація на передових рубежах. Підрозділи Нацгвардії і МВС міняються на Збройні сили. Підрозділи, які виводяться у тил, не мають важкої техніки. А в разі загострення ситуації з боку проросійських терористів, вони перебувають у бойовій готовності прибути на підсилення армії", - додав Гуцуляк.

Речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко в свою чергу зазначив, що бойовики не облишили своїх агресивних планів.

На Луганському напрямку ситуація дещо загострилася. Поблизу сел. Старий Айдар наші військові успішно і без втрат відбили напад ДРГ противника, що намагалася переправитися через Сіверський Донець. Також вперше за кілька останніх тижнів бойовики провели 3 потужних артилерійських обстріли українських позицій на Бахмутській трасі – йдеться про с. Новотошківське та с. Оріхове.

Вогонь вівся з південного напрямку, причому були застосовані гармати різних систем. Епізодичні збройні провокації противника відбулися у Станиці Луганській, Щасті та між Троїцьким та Калиновим (у Попаснянському районі).

На Донецькому напрямку ситуація стабілізувалася. Поблизу Світлодарська та Горлівки, а також вздовж залізниці Костянтинівка – Ясинувата не було зафіксовано жодного факту порушення режиму тиші з боку окупантів. Активні бойові дії розгорнулися лише на ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки, особливо ввечері та вночі.

Зокрема, між Авдіївкою та Ясинуватою українські військові відвернули прорив ворожої ДРГ. З важкого озброєння у цьому районі противник найчастіше застосовував 120-мм міномети, ведучи вогонь із сел. Спартак на північ, у бік Авдіївки. Також варто відзначити активну роботу ворожих снайперів, які засіли на південно-західних околицях Донецька і "відпрацьовують" по наших позиціях у Мар’їнці та Красногорівці. На південь від Донецька перемир’я зберігається.

На Маріупольському напрямку обстановка залишається порівняно спокійною. Біля Талаківки двічі відпрацювали ворожі снайпери, а у Широкиному бойовик вчинили короткочасну провокацію із застосуванням стрілецької зброї. Втрат особового складу не допущено.

Вчора в зоні АТО зафіксовано 2 польоти БПЛА противника. За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, двох – було поранено в районі Донецького аеропорту.

Нагадаємо, 14 липня стався один з найбільш інтенсивних обстрілів території України з моменту підписання Мінських угод - бойовики 100 разів відкривали вогонь.

Як зазначають у РНБО, останнім часом відбувається активізація спроб проникнення на територію України терористичних та диверсійно-розвідувальних груп, ворог активізував агентурну мережу та агентів впливу з метою підриву суспільно-політичної стабільності, сіяння панічних настроїв та підбурювання громадян до провокативних дій, зокрема спроб блокування переміщення підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

"Такі дії свідчать про чергову спробу Росії та її маріонеток повністю зруйнувати Мінські домовленості та відновити активні бойові дії, розпочавши наступ, як мінімум, по трьох важливих напрямках вздовж лінії зіткнення", - заявляють силовики.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що, згідно з інформацією військової розвідки, на територію України можливе вторгнення сил агресора.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: збройні сили, МВС, передова, Нацгвардія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]