Сб, 2024-04-20, 05:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
На петиції про легалізацію зброї, розмитнення авто і "прем'єрство" Саакашвіл Порошенко відповів
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко звернувся до голови Конституційної комісії, голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням розглянути на робочій групі Конституційної комісії питання про право вільно володіти вогнепальною зброєю. Про це сьогодні, 24 вересня, повідомляється на сайті глави держави.

Зазначається, що указом президента України від 3 березня 2015 року №119 утворено Конституційну комісію, яка працює у складі трьох робочих груп, що розробляють зміни до Конституції України за пріоритетними напрямами реформування – децентралізація, удосконалення конституційних засад правосуддя та конституційне регулювання прав, свобод і обов`язків людини та громадянина.

"Для забезпечення ґрунтовного та всебічного розгляду відповідної конституційної пропозиції я звернувся до голови Конституційної комісії, голови Верховної Ради України В.Гройсмана ініціювати скликання засідання робочої групи Конституційної комісії з прав, свобод та обов`язків людини і громадянина із залученням до цієї роботи автора електронної петиції, представників різних політичних сил, державних органів, інститутів громадянського суспільства, вчених-правознавців, експертів", - зазначив Порошенко.

Він зауважив, що відповідно до Конституції України та Закону України "Про звернення громадян" розглянув розміщену на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва президента України 29 серпня 2015 року головою наглядової ради ВГО "Українська асоціація власників зброї" Учайкіним електронну петицію щодо закріплення у статті 27 Конституції України права громадянина України вільно володіти вогнепальною зброєю та негайного ухвалення Закону України "Про цивільну зброю і боєприпаси", яку підписали понад 36 тис. громадян.

"Стосовно вимоги щодо негайного ухвалення Закону України "Про цивільну зброю і боєприпаси" (реєстр. №1135-1 від 5 лютого 2015 року) повідомляю, що ухвалення законів належить до повноважень Верховної Ради України (пункт 3 частини першої статті 85 Конституції України)", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко не підтримує ідею надання громадянам права вільно володіти зброєю.

"Я дуже ретельно вивчив соціологічні дослідження, і можу наголосити на тому, що лише 11% українців підтримують вільне володіння зброєю. 82% українців проти цього. Безумовно, моя точка зору співпадає з точкою зору 82% українців", - сказав він 20 вересня.

Президент відповів на петиції про розмитнення автомобілів і призначення Саакашвілі прем'єром

У відповідь на прохання про "скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт авто" Порошенко нагадав, що з 30 вересня буде скасовано спеціальне мито на автомобілі, а з 1 січня планується скасування додаткового імпортного збору.

Порошенко додав, що винесення "збалансованого рішення" потребує його всебічного розгляду Кабміном, і запропонував прем'єру Арсенію Яценюку опрацювати цю проблему та ухвалити необхідні рішення.

Відповідаючи на прохання призначити одеського губернатора Михеїла Саакашвілі прем'єр-міністром, президент навів цілу низку статей законів про те, у чиїх повноваженнях перебуває таке призначення. Він нагадав, що спершу таку пропозицію йому має подати коаліція, а вже потім він може внести її на розгляд Верховної Ради.

Також Порошенко нагадав, що у Кабміна Яценюка є імунітет до 11 грудня 2015 року, оскільки у цей день торік Рада затвердила його програму.

"Крім того, необхідною умовою започаткування вищенаведеної процедури призначення прем'єр-міністра України є особиста згода кандидата щодо призначення на цю посаду. Однак М.Саакашвілі з цього питання не висловлювався", – додав він.

При цьому президент пообіцяв приділити порушеній у петиції проблемі "посилену увагу" на найближчих засіданнях Національної ради реформ, а також проаналізувати ефективність роботи Ради та Кабміну у напрямку прискорення реформ.

"За результатами буде прийнято відповідні рішення", – запевнив Порошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1130 | Додав: adminA | Теги: легалізація зброї, петиції, розмитнення авто і прем'єрство Саак, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]