Чт, 2024-03-28, 23:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:52
На підтримку України у Талліні проходить масовий мітинг
Інші останні Українці в світі
У той час, як у Криму проходить незаконний референдум з визначення статусу півострова, в столиці Естонії на площі Свободи проходить масовий мітинг і концерт на підтримку народу України. Про це повідомляє "Новий Регіон-Балтія".

Представники естонської громадськості та культури таким чином висловлюють повну підтримку вільного і мужньому українському народу. На захід прийшли сотні людей з прапорами України і повітряними кулями синьо-жовтих кольорів.

Організатори заходу підкреслили, що вони хочуть звернути увагу всіх людей і всі організації на необхідність поважати права людини та демократичні цінності.

"Не можна залишатися байдужими до того, що зараз відбувається в Україні", - сказала Малл Хеллам, глава Фонду Відкритої Естонії, який виступив в якості одного з організаторів заходу. Священик Богдан Лутюк вшанував пам'ять "Небесної сотні".

Ене Сімпсон, що прийшла на мітинг разом з онукою сказала: "Я не знаю, про що думав Путін, коли розв'язав війну проти українців і чи думав він взагалі. Не можна просто так прийти в чужий будинок і заявити, що він твій. Це бандитизм. Я захоплююся українцями, що вони не піддаються на провокації і мені дуже шкода загиблих людей. Я боюся, щоб у Криму не почалася війна. Це буде війна не тільки проти українців, а проти нас всіх".

Позицію Ене сьогодні підтримують багато жителів Естонії, засуджуючи агресію Росії. Усі, з ким вдалося сьогодні поспілкуватися на мітингу в Талліні ЗМІ, говорили, що влада Росія чинить неправильно, тим сам налаштовуючи весь світ проти себе.

МЗС Естонії заявив, що естонці не визнають його результатів. У поширеній раніше заяві зовнішньополітичного відомства сказано: "Проведення референдуму в такому вигляді суперечить Конституції України і проводиться в ситуації, коли проти України була проявлена агресія, а на території країни перебувають російські військові".

Захід організували Конгрес українців Естонії, об'єднання "Перехрестя культур", Центр української культури, Інститут прав людини, Фонд Відкритої Естонії, Союз студентських організацій Естонії, молодіжне об'єднання "Відкрита Республіка", Центр східного співробітництва Естонії/Естонська дипломатична школа.

Нагадаємо, в суботу, 15 березня, в Москві проходить масова акція проти рішення влади ввести війська до Криму



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: масовий мітинг, Талліні, підтримку України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]