Пт, 2024-03-29, 02:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:14
На північ від Горлівки - небачена за півроку активність гаубиць НЗФ. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Найбільш складна ситуація у неділю, 27 березня 2016 року, як і раніше фіксується під Авдіївкою, де російсько-терористичні війська намагаються повернути контроль над промисловою зоною та автомобільною розв'язкою, звідки їх вибили українські військові. "На цій ділянці фронту обстрілів НЗФ (незаконних збройних формувань - ред.) більше, ніж будь-де. Незважаючи на сильний вогневий вплив противника, сили АТО утримують займані позиції та ведуть ефективний вогонь у відповідь", - йдеться у зведених даних щодо ситуації в зоні АТО, які представив офіційний речник Адміністрації президента з питань антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Повністю інформація наводиться на порталі Інформаційно-аналітичного центру РНБО України.

На Луганському напрямку російські гібридні війська порушили режим тиші між Станицею Луганською та Щастям (Нижньотепле), відкривши вогонь з правого берега Сіверського Донця.

Факт бою поблизу селища Нижньотепле у Станично-Луганському районі підтверджує очільник Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука у своєму Twitter.

"Ранком відбулось бойове зіткнення біля Нижньотеплого. Атаку відбито. Втрат немає", - написав він.

На лінії фронту Зайцеве – Майорськ, що розташована на північ від тимчасово окупованої Горлівки (Донецький напрямок) російські військові та найманці знову застосував ствольну артилерію (122-мм гаубиці). При цьому було випущено близько 160 снарядів – це рекордна кількість за минулі півроку. Також окупанти активно стріляють з мінометів (Зайцеве, Майорськ, Ленінське, Авдіївка, Опитне). По українських позиціях випущено понад 200 мін обох калібрів. Зазначимо, що найпотужніші обстріли відбулися рано вранці (з 05:00 до 08:00 години).

Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 43 ворожих обстріли (кожен третій – з важкого озброєння).

На Маріупольському напрямку вчора відбулося чотири ворожих обстріли. Зокрема, у Мар'їнці стріляв ворожий снайпер, а у Широкиному – 82-мм міномет НЗФ. Також бойовики порушили режим тиші у Талаківці, де сили АТО одразу ж відкрили вогонь у відповідь.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 - отримали поранення.

Окрім того, під Авдіївкою внаслідок ворожого обстрілу поранено медика-волонтера.

Нагадаємо, вдень 26 березня штаб АТО повідомляв про двох загиблих та 11 поранених українських військових протягом доби.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: Горлівки, активність гаубиць НЗФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]