Сб, 2024-04-20, 10:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
На початку наступного року заплановано конференцію донорів "Плану Маршалла" для України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Конференцію донорів для фінансування так званого "Плану Маршалла" для України планують провести в лютому-березні 2018 року.

Про це повідомив колишній прем'єр-міністр Литви, співавтор проекту Андрюс Кубілюс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Дискусії в Європейському парламенті (за проектом "План Маршалла" для України. – Ред.) триватимуть до кінця листопада, потім уже саміт Східного партнерства, до цього часу ми вже повинні свої домашні завдання зробити. Буде і те, про що говорив президент Порошенко після Саміту Україна-ЄС у липні, і в лютому або березні наступного року відбудеться перша конференція донорів, які повинні брати участь у цьому "Плані Маршалла", - сказав Кубілюс на брифінгу в Києві в четвер.

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на брифінгу зазначив, що в четвер відбулося засідання українсько-литовської комісії з питання цього проекту.

Після цього міністерства і відомства проведуть аналіз основних напрямків перспективного розвитку до 2020 року, обговорять їх з профільними асоціаціями та до 25 вересня, коли відбудеться друге засідання комісії, повинні бути визначені 5 основних пріоритетів.

Він додав, що в рамках "Плану Маршалла" для України планують створити "інвестиційний пул" з коштів європейських фінансових інститутів, які готові будуть підтримати цю ініціативу.

Українсько-литовський проект "План Маршалла" для України був представлений в європейських інститутах і буде вивчений Європейською комісією, повідомляв раніше глава Представництва України при ЄС Микола Точицький.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 684 | Додав: adminA | Теги: україна, конференція донорів, План Маршалла, початок наступного року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]