Пт, 2024-03-29, 01:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
На погрози АМКУ відреагували "Київстар" і МТС
Інші останні Економічні новини

Погрози Антимонопольного комітету (АМКУ) подіяли на найбільших українських мобільних операторів - "Київстар" і МТС. Компанії направили у відомство листа про намір знизити ціни. Втім, зниження торкнеться лише окремих тарифних планів і може мати суто формальний характер, зазначають експерти. В АМКУ не задоволені заявами операторів і обіцяють продовжити розслідування. Про це пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Київстар" виконав вимоги Антимонопольного комітету і знизив ціни, заявив учора директор з маркетингу оператора Тарас Пархоменко.

В одному з тарифних планів компанії - "Класичному" - вартість внутрішньомережевих дзвінків з 11 липня зменшиться з 0,15 грн/хв. до 0,1 грн/хв., SMS-повідомлень - з 0,5 до 0,35 грн, MMS - з 1 до 0,75 грн, інтернет-доступу - з 6 до 5 грн/Мб.

"Це було компромісне рішення в рамках нашого діалогу з АМКУ про тарифну політику операторів мобільного зв'язку", - говорить Пархоменко.

МТС також недавно повідомив АМКУ про намір знизити ціни, розповіло джерело видання в комітеті, не уточнивши подробиці.

У самій компанії коментувати цю інформацію відмовилися.

"Ми направили їм лист з нашою позицією, тепер чекаємо відповіді", - заявив директор з корпоративного управління і контролю оператора Олег Проживальський.

Зниження цін торкнеться зовсім небагатьох абонентів "Київстару" - в квітні-травні оператор перевів більшість користувачів "Класичного" на тарифний план "Велика сім'я" з щоденною абонплатою.

"Зараз на "Класичному" знаходиться близько 20 тис абонентів.Але ми відновимо підключення на нього, і у абонентів, які не захочуть користуватися пакетними пропозиціями, буде альтернатива", - говорить Пархоменко.

Оператори навряд чи підуть далі формального зниження тарифів, вважає аналітик ІК Concorde Capital Олександр Паращій.

"Всі їхні останні дії були спрямовані на боротьбу з припиненням зростання виручки і рентабельності. Акціонери не схвалять подальшого погіршення показників", - говорить він.

Плата за з'єднання у розмірі 35 коп в пакеті "Класичний" робить його не дуже привабливим, зазначає заступник директора дослідницької компанії GfK Ukraine Гліб Вишлінський.

"Тарифні плани, які "Київстар", МТС і "Астеліт" виводили на ринок останній рік, не передбачали плати за з'єднання", - додає він.

В АМКУ дії "Київстару" і МТС вважають недостатніми, заявив заступник голови комітету Рафаель Кузьмін.

"Це більше схоже на формальну відписку. Нас, як і раніше, не влаштовує їх обґрунтування собівартості", - сказав він.

За словами Кузьміна, в комітеті мають намір займатися вивченням обґрунтованості тарифів до середини липня.

Нагадаємо, 14 червня 2012 року Антимонопольний комітет (АМКУ) надіслав двом найбільшим операторам мобільного зв'язку в країні - "Київстару" і МТС - офіційні листи з рекомендаціями знизити тарифи протягом 15 днів до економічно обґрунтованого рівня.

Якщо це станеться, двом найбільшим мобільним операторам України доведеться виплатити величезні суми грошей: "Київстару" - 1,3 млрд грн, а МТС – 910 млн грн.

АМКУ не втручався в тарифну політику мобільних операторів до березня 2010 року. Тоді комітет зажадав від "Київстару" скасувати підвищення тарифів, заявивши, що в разі відмови застосує до оператора жорсткі фінансові санкції.

Якщо Антимонопольний комітет України оштрафує операторів мобільного зв'язку "Київстар" і "МТС-Україна" на 10% від їхнього річного обсягу, то компаніям просто доведеться закрити свій бізнес.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1040 | Додав: admin | Теги: мтс, АМКУ, Київстар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]