Пт, 2024-03-29, 16:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:42
На Полтавщині стартував Сорочинський ярмарок
Інші останні Культурні новини
Сьогодні 20 серпня 2013 у Великих Сорочинцях на Полтавщині відкривається Національний Сорочинський ярмарок-2013.

Цього разу вона стане не тільки найбільшою за кількістю учасників (близько двох тисяч), але і вперше за останні роки на святі з'явиться свій "офіційний" чорт.

Про це "Сегодня"розповів актор одного з полтавських театрів Богдан Чернявський, який на ярмарку буде виконувати роль Миколи Гоголя.

"До своєї подібності з великим класиком я ставлюся досить іронічно. Цього разу культурна програма ярмарку ширша, ніж зазвичай: я буду зустрічати гостей не лише на сцені, а й у млина, а також прокочуся на трійці. До того ж, раніше досить острожно ставилися до участі риса, а цього разу розіграємо разом з ним кілька мініатюр", - розповів нам Гоголь.

Сам чорт, роль якого виконає актор театру Олександр Кузьменко, повідомив нам, що одягне на себе костюм, який актори використовують у виставі "Ніч перед Різдвом".

"Чорт на ярмарку буде вперше за останні роки, - розповідає він. - Будуть розіграні двохвилинні вистави з моєю участю за творами Гоголя. Ну, а легкою чи складною буде роль, покаже відкриття".

Це далеко не все, чим здивують Сорочинці. Як розповіла нам спікер ярмарки Ольга Олешко, масштаби цього року захмарні, і торгувати будуть всім: від голки до поїзда. Чекають і високих гостей, але хто з них буде точно, поки відповісти важко. "Кажуть, що приїде Вєрка Сердючка!" - Розповіли "Сегодня" у місцевій сільраді.

Готуються до свята і місцеві рятувальники. "Встановлюємо сцену, на якій будуть співати і танцювати наші творчі співробітники з кожної області. А гостей, які захочуть відчути себе в ролі рятувальника, ми тут же перевдягнемо в наші костюми", - повідомили в прес-службі полтавського облуправління ГСЧС.

Кишенькові злодії на прицілі. Незважаючи на те, що ярмарок дає можливість жителям Великих Сорочинців з 20 по 25 серпня заробити на здачі в оренду житла (у середньому беруть 100-150 грн. І вище на добу з людини), деякі нарікають, що цей тиждень перевертає їх життя "догори дном".

"Вже в понеділок виїхати з села дуже складно через те, що все заставлено автомобілями. Наші Сорочинці перетворилися на якийсь мегаполіс. Літні люди жартують: колись було стільки ж возів з кіньми, скільки тепер заліза в Сорочинцях", - розповіла нам одна з місцевих мешканок Ірина.

За неофіційною інформацією, на ярмарок з'їдуться і кишенькові злодії. На боротьбу з ними і в цілому для охорони порядку направлені 400 міліціонерів. "Територія буде під відеоспостереженням, камери добре допомагають у нашій роботі", - сказали "Сегодня" у главку Полтавської облміліції.

Як повідомлялося раніше, на відкриття ярмарку, яке відбудеться 20 серпня в 11.00, запрошені президент України Віктор Янукович, прем'єр-міністр Микола Азаров і спікер парламенту Володимир Рибак. Офіційні запрошення також вже відправлені членам уряду, керівникам областей та дипломатичних місій.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 984 | Додав: adminA | Теги: Сорочинський ярмарок, Полтавщині | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]