Пт, 2024-03-29, 03:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:45
На посаду голови Держкіно рекомендують Іллєнка
Інші останні Культурні новини

Уряд рекомендує Пилипа Іллєнка на посаду голови Державної агенції України з питань кіно, рішення було прийняте одноголосно.

Згідно з офіційним повідомленням Міністерства культури, вперше вибір претендентів на посаду голови Держкіно здійснювався членами Уряду на засіданні Кабінету Міністрів України. Рішення про це, враховуючи широкий резонанс у суспільстві, міністр культури Євген Нищук прийняв після двох нарад, на яких широке коло експертів та професіоналів сфери кіно не змогло дійти єдиного рішення.

Кандидати на посаду керівника Держкіно — Андрій Дончик (кіно- і телережисер), Олег Коротенко (продюсер) та Пилип Іллєнко (актор і продюсер) — презентували членам Уряду власні програми з реформування сфери кіно.

Після цього відбулось голосування та одноголосно підтримано кандидатуру Іллєнка. Згодом Мінкульт має внести пропозицію прем’єр-міністру України щодо призначення його на посаду.  

Довідка: Пилип Іллєнко — син кінорежисера Юрія Іллєнка й актриси Людмили Єфіменко. У 1999 році закінчив Інститут міжнародних відносин Київського університету ім. Т.Шевченка, професійно займався юриспруденцією. З 2007 року є співпродюсером, а з 2009 року — продюсером кіно-відеофестивалю національного виробника "Відкрита ніч". Є продюсером художніх фільмів "Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія." та "Толока". Був кандидатом на Виборах до Верховної Ради України 2012, № 122 у списку Всеукраїнського об'єднання "Свобода."

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: посаду голови Держкіно, Іллєнка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]