Чт, 2024-03-28, 21:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:27
На пост глави ВПС США Барак Обама висуне жінку
Інші останні Новини світу
Президент США Барак Обама висуне кандидатуру Дебори Лі Джеймс на пост міністра Військово-повітряних сил країни, повідомляє Lenta.ru.

Для того щоб Джеймс стала міністром, її кандидатура після висунення Обамою повинна пройти узгодження в Сенаті США. У разі затвердження Джеймс стане другою жінкою в історії країни, яка обійме цей пост: у період з 1994 по 1997 рік міністром ВПС була Шейла Уїднелл.

Джеймс в даний час є топ-менеджером у компанії Science Applications International Corporation, одного з найбільших підрядників Пентагону і американських спецслужб. У період з 1993 по 1998 роки, коли пост президента обіймав Білл Клінтон, вона була заступником міністра оборони США.

Міністр військово-повітряних сил США несе відповідальність за всі повсякденні питання, що стосуються ВПС, а також за фінансову діяльність і за зв'язки з громадськістю. Міністр ВПС підпорядковується безпосередньо міністру оборони.

Пост міністра ВПС США залишається вакантним з 21 червня, коли його покинув Майкл Донлі, що керував відомством протягом п'яти років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: жінку, пост глави ВПС США, Барак Обама | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]