Пт, 2024-03-29, 08:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:04
На процес проти Тимошенко приїде посол Франції з прав людини
Інші останні Політичні новини

Французький посол з прав людини Франсуа Зімере відвідає процес над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і запросив зустріч із нею. Про це йдеться у комюніке МЗС Франції.

"Посол з прав людини Франсуа Зімере здійснить поїздку в Україну 18 і 19 квітня. У рамках відрядження він зустрінеться з омбудсменом з питання дотримання основних прав і буде присутній на першому слуханні у справі Тимошенко у Харкові. Посол запросив зустріч із Тимошенко", - повідомило міністерство.

Париж знову закликає український уряд "дотримуватися прав людини та міжнародних зобов'язань, взятих на себе перед Радою Європи, а також на саміті ЄС-Україна у грудні 2011 року", передає УНІАН.

Нагадаємо, що 18 січня 2012 року влада Україна відмовила послу Франції з прав людини у задоволенні клопотання про відвідування Тимошенко в Качанівській виправній колонії. 19 січня Міністерство закордонних справ Франції висловило стурбованість у зв'язку з цим фактом.

Посол Франції з прав людини перебував в Україні з візитом 18-19 січня для отримання об'єктивної інформації щодо переслідування колишніх чиновників, зокрема екс-прем'єр-міністра Тимошенко.

А 21 січня Франсуа Зімере висловив стурбованість щодо політично мотивованого переслідування Юлії Тимошенко.

"Щодо цього у нас є багато запитань до української влади. І їй доведеться на них відповісти", - сказав Зімере під час зустрічі з донькою Юлії Тимошенко Євгенією.

Довідка. Франсуа Зімере

Франсуа Зімере призначений послом Франції з прав людини у 2008 році. Колишній адвокат і колишній євродепутат, він був членом Колегії адвокатів Парижа та Міжнародної колегії адвокатів Гааги.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: процес, посол Франції, тимошенко, прав людини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]