Пт, 2024-03-29, 14:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:37
На проекти в 27 країнах на кордоні ЄС Брюссель виділить мільярд євро
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Брюссель схвалив низку програм співробітництва на суму мільярд євро, які націлені підтримати соціально-економічний розвиток у країнах по обидва боки кордону ЄС. Ідеться зокрема й про проекти в Україні.

Єврокомісія запустить низку програм зі співробітництва на суму один мільярд євро у країнах, що розташовані по обидва боки кордону ЄС. Ці проекти мають на меті сприяти соціально-економічному розвитку у цих державах, повідомляється в офіційному прес-релізі Єврокомісії в четвер, 7 січня.

У повідомленні зазначається, що проекти фінансуватимуться зокрема й в Україні. До списку країн, у яких ЄС має намір запустити ці програми, загалом увійшло 27 країн, серед яких 14 членів Євросоюзу та 13 держав-сусідок. Причому йдеться не лише про країни, які мають сухопутний кордон з членами Євросоюзу, але й про країни Північної Африки та Близького Сходу, з якими ЄС межує морем. Для кожної з них Єврокомісія визначила чотири пріоритетні сфери. Серед них зокрема культура, захист довкілля, боротьба з бідністю, освіта тощо.

Серед програм, які фінансуватимуть за рахунок ЄС, зокрема й українсько-румунський проект Clean River ("чиста річка"), покликаний зберегти екологічну ситуацію в річковому басейні Дунаю шляхом посилення транскордонної кооперації щодо запобігання катастроф, спровокованих людиною. Сума фінансування проекту - 3,8 мільйона євро.

"Транскордонне співробітництво - ключовий процес, який допоможе запобігти утворенню нових ліній поділу. Нові проекти сприятимуть інтегрованості та послідовності розвитку у регіонах, з якими межує ЄС, та гармонійній кооперації на зовнішніх кордонах ЄС", - зазначив єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 747 | Додав: adminA | Теги: брюссель, кордон ЄС, проекти, 27 країн, мільярд євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]