Чт, 2024-03-28, 13:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
На реабілітацію дітей-переселенців з Донбасу Хорватія виділила $33 тис.
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Хорватія виділила $33 тис. на реабілітацію дітей-переселенців з Донбасу

Уряд Хорватії виділив близько $33 тис. на реабілітацію українських дітей, постраждалих від війни, та дітей з кримсько-татарських родин.

Про це йдеться у повідомленні уряду Хорватії.

Гроші на допомогу українським дітям є донорською пропозицією Хорватії Міністерству закордонних справ України як одержувачу гуманітарної допомоги, йдеться у повідомленні. Кошти надіслали на рахунок консульства України в Хорватії.

21 липня 100 українських дітей вирушили на двотижневий відпочинок до Хорватії, пише Hromadske.ua.

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Марія Іонова (фракція Блоку Петра Порошенка) заявила у соцмережі, що на відпочинок поїхали діти із зони конфлікту на сході України, діти-сироти, а також ті, батьки яких воюють на передовій.

Однак пізніше Іонова відредагувала пост, дописавши: "діти, які заслуговують на заохочення через свої успіхи у навчанні, спорті, інших видах позашкільної діяльності, діти з багатодітних сімей".

Журналісти з Краматорська кажуть, що серед дітей, які поїхали на відпочинок, були зокрема й діти місцевих чиновників і бізнесменів.

У МЗС України заявили, що цільове призначення коштів - саме на дітей-переселенців з Донбасу та з кримсько-татарських родин, а про "обдарованих дітей" не йшлося.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: Хорватія, Донбас, реабілітація дітей-переселенців, $33 тис. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]