Пт, 2024-03-29, 15:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
На Росію Литва поскаржиться в СОТ
Інші останні Новини Європейського Союзу
Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що уряд повинен підготувати звернення до СОТ у зв'язку із забороною Росії на імпорт молочної продукції литовського виробництва, повідомляє "Газета. ру".

Грибаускайте зазначила, що її дивує пасивне ставлення уряду Литви до ситуації, яка склалася. Зокрема, її насторожила поведінка міністра сільського господарства країни, на думку якого, перевірки Росспоживнагляду не є великою проблемою.

"Без сумніву, якщо для уряду Литви це не проблема, то мабуть, почекаємо якихось ще випробувань", - підкреслила президент.

На думку Грибаускайте, російсько-литовські відносини стали погіршуватися ще наприкінці літа поточного року.

"Коли починаються геополітичні зміни, можливо, не дуже корисні, або які йдуть у розріз з інтересами Росії, вона реагує неадекватно, іноді роздратовано, демонструє нетерпимість, навіть, сказала б, часом нецивілізовану поведінку щодо деяких країн або організацій. Попри те, що Росія тільки що стала членом СОТ", - додала президент.

7 жовтня Росспоживнагляд припинив увезення молочної продукції з Литви на територію Росії. Як повідомляється на сайті відомства, Росспоживнагляд, дослідивши молочну продукцію виробництва Литовської Республіки, виявив "численні порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів"(невідповідність вимог, що висуваються до якості продукції) і законодавства у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя людини (невідповідність за мікробіологічними, санітарно-хімічними та органолептичними показниками)".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: сот, литва, Росію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]