Пт, 2024-03-29, 01:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
На розвиток автошляху Київ-Харків 19 листопада Україна підпише угоду зі Світовим банком про виділення 560-мільйонної позики
Інші останні Економічні новини

Угоду про надання Україні позики Міжнародного банку реконструкції і розвитку з групи Світового банку (СБ) у розмірі 560 мільйонів американських доларів на фінансування проекту розвитку дорожньої галузі буде підписано 19 листопада 2015 року, йдеться в анонсі на офіційному сайті українського уряду.

Згідно з проектом, фінансуватимуться ремонтні роботи з метою модернізації приблизно 100 км автошляху М-03 Київ-Харків на ділянці Полтава-Валки. "Модернізація відбуватиметься за стандартом дороги першої категорії: це буде автомагістраль із чотирма смугами руху й високим рівнем безпеки, включно з аварійним бар'єром по центру та, за потреби, бар’єрами по сторонах дороги", - йдеться у документі.

Проект планується завершити у 2021 році, в результаті його реалізації тривалість поїздки між Полтавою та Харковом скоротиться зі 140 хвилин до 96 хвилин з очікуваним зменшенням кількості ДТП із 139 до 85 випадків на рік.

Кредит також допоможе забезпечити фінансування для технічного обслуговування та поліпшення дорожньої безпеки на приблизно 840 км основних національних транспортних коридорів країни.

Як уточнював перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, у разі успішної реалізації проекту планується виділення додаткових 240 мільйонів.

Раніше стало відомо про спільний українсько-болгарський проект з розбудови автотраси Одеса-Рені.

Розбудова автошляху Одеса-Рені є одним з пріоритетних інфраструктурних проектів команди голови очільника Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі. За його словами, лише після цього буде можливим розбудова на чорноморському узбережжі Бесарабії справжньої "української Рів'єри" ("30-40 готельних комплексів") й анонсоване ним перетворення Одеси на "світову столицю розваг".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: україна, 19 листопада, автошлях Київ-Харків, 560-млн позика, Світовий банк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]