Чт, 2024-03-28, 15:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:38
На розвиток і утримання доріг "Укравтодору" виділили з бюджету 3,4 млрд гривень
Інші останні Економічні новини

Державний бюджет України на 2015 рік передбачає видатки Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") у сумі 20,826 млрд грн, тоді як у 2014 році фінансування видатків агентства з держбюджету було передбачено в сумі близько 16 млрд грн. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з документом, із зазначеної суми 17,41 млрд грн планується спрямувати на виконання боргових зобов'язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії, на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування, і лише 3,4 млрд грн планується спрямувати на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування.

Крім того, документ передбачає виділення 2,748 млрд грн на виконання боргових зобов'язань за кредитами, залученими під державні гарантії, які використовують для реалізації завдань і здійснення заходів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Видатки на Державну адміністрацію залізничного транспорту України в держбюджеті не передбачені.

Як повідомлялося, Державне агентство автомобільних доріг України оцінює мінімальну потребу у фінансових коштах для утримання автомобільних доріг країни в 6 млрд грн на рік.

За словами першого заступника голови "Укравтодору" Євгена Бараха, якісь нові масштабні інфраструктурні проекти навряд чи передбачаються в 2015 році, виходячи з обсягу коштів. Водночас, зокрема, триватиме співпраця з міжнародними фінансовими інституціями за вже наявними інфраструктурними проектами.

Крім того, перший заступник голови повідомляв, що "Укравтодор" сподівається на створення в 2015 році спеціалізованого Дорожнього фонду, що дасть змогу максимально правильно акумулювати кошти, зокрема, отримані від надходжень від сплати акцизу на паливо, і спрямовувати їх на розвиток галузі.

Відзначимо, за даними всесвітнього рейтингу за якістю доріг України займає 144 місце. В "Укравтодорі" давно скаржаться, що їм катастрофічно не вистачає коштів на виконання робіт, враховуючи, що близько 90 % автомобільних доріг України вимагають проведення капремонту або взагалі реконструкції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: 4 млрд гривень, розвиток, утримання доріг, Укравтодору | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]