Пт, 2024-04-19, 03:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
На саміті G7 Трамп назвав мене "безжалісним вбивцею"- Юнкер
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер розповів, що під час саміту "Великої сімки" у Канаді президент США Дональд Трамп назвав його "безжалісним вбивцею".

Про це Юнкер розповів у своїй промові до обласної асамблеї Баварії в Мюнхені, повідомляє Euractiv.

Минулого тижня Юнкер брав участь у саміті G7 разом з іншими лідерами ЄС. "Трамп сказав мені минулого тижня: Жан-Клод - ти безжалісний вбивця", - сказав він.

"Вперше Люксембург став таким небезпечним для Сполучених Штатів. Я думаю, він мав на увазі це як комплімент, але я не впевнений", - додав Юнкер.

Як відомо, саміт G7 продемонстрував розбіжність учасників "сімки" з низки питань, в тому числі у сфері торгівлі. Трамп залишив зібрання та відмовився підписувати комюніке саміту G7.

Країни Європейського Союзу в четвер одностайно підтримали план введення імпортних мит на суму $2,8 млрд. на низку продукції США.

"Ми не можемо залишити тарифи без відповіді. Я взагалі не налаштований на війну, але я не приймаю, коли інші країни диктують, що ми повинні робити в Європі. Це - незалежний континент. Багато хто воював за це", - сказав Юнкер.

У березні адміністрація Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії. Для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини запровадження додаткових мит тимчасово відклали. Але тепер вони почали діяти з 1 червня.

У відповідь на дії США Європейський союз заявив, що введе додаткові мита і продовжить справу у Світовій організації торгівлі для захисту своїх інтересів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: юнкер, трамп, саміт G7, безжалісний вбивця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]