Вт, 2024-03-19, 10:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:26
На скасування поправки Джексона-Веніка сподівається Хілларі Клінтон
Інші останні Новини світу
Представники американської адміністрації сподіваються на прийняття у вересні закону про скасування поправки Джексона-Веніка, заявила в суботу державний секретар США Хілларі Клінтон, передає РИА "Новости".

"Ми сподіваємося, що в цьому місяці такий законопроект буде прийнятий", - сказала вона, виступаючи на саміті АТЕС у Владивостоці.

"Щоб наші країни могли конкурувати з іншими тут, у Росії, ми (представники американської адміністрації) тісно взаємодіємо з конгресом США у справі припинення дії поправки Джексона-Веніка стосовно Росії та надання Росії статусу країни з постійними нормальними торговими відносинами", - вказала Клінтон .

Нагадаємо, що поправка Джексона-Веніка була прийнята конгресом США в 1974 році й вводила обмеження на торгівлю з СРСР. Причиною прийняття поправки стала відсутність у Радянському Союзі свободи еміграції. Зараз поправка формально продовжує діяти стосовно Росії.

З 1989 року США щорічно вводили мораторій на дію поправки, проте конгрес офіційно її не відміняв. Діюча адміністрація неодноразово обіцяла домогтися скасування поправки.

У червні група американських сенаторів внесла на розгляд колег законопроект про надання Росії статусу постійного нормального торгівельного партнера США та скасування дії поправки Джексона-Веніка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: Джексона-Веніка, Хілларі Клінтон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]