Пт, 2024-04-19, 21:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:15
На сміттєзвалищі львівська фотографиня знімала оголених дівчат
Інші останні Новини з регіонів України
Світлини молодої фотографині Ольги Мрувки з'явилися у соціальній мережі два дні тому. Фото зроблені ще в жовтні 2011 року на Грибовицькому сміттєзвалищі, поблизу Львова, повідомляє Gazeta.ua

"Два роки намагалась організувати виставку, але все безрезультатано. Знайти приміщення, власники якого готові викласти таке, дуже нелегко", - пише на сторінці Ольга.

На фотографіях дві оголені дівчини, обличчя яких заховані під протигазами, в гумаках стоять на купі непотребу. Як пояснює художниця, ідея фотосесії була привернути увагу чиновників до екологічної проблеми. І з'явилася після того, як жителі села Грибовичі вкотре перекрили дорогу, вимагаючи закрити сміттєзвалище.

"У моєї бабусі є земельна ділянка недалеко від сміттєзвалища, вона там щороку садить городину. Аргументи, що це не варто їсти, на неї ніколи не впливали, як і на сотні таких пенсіонерів. Окрім того, наскільки мені відомо, - майже в кожному будинку в селі є раково хворі люди. А щодо забруднень води в місцевих криницях я вже взагалі мовчу. Пластикові струмки впадають в пластикові озерця, далі у підземні води і людські криниці. А бездіяльність чиновників просто вбиває: ну перекривають люди дороги, ну й що?" - зазначає художниця.

Моделей для фотосесії Ольга знайшла швидко.

"Написала в Мережі, що шукаю дівчат для зйомки ню, але облич їхніх не видно буде. Того ж дня знайшлися дві дівчинки. Одна з них спеціально приїхала з Одеси. Наступного дня ми поїхали на сміттєзвалище. По дорозі мій друг водієм маршрутки передав протигази. Причому їх був аж цілий мішок. На запитання: де взяв стільки? – відповів: військова таємниця", – розповідає Ольга.

На територію сміттєзвалища дівчатам вдалось пройти без проблем.

"Мій майбутній чоловік прихопив із собою лопату та поїхав з нами. Придумали, що як буде нас хтось зупиняти, скажемо, що йдемо на присадибну ділянку. Але жодного охоронця чи працівника сміттєзвалища ми так і не побачили. Однак, як тільки дівчата перевдяглись у халати і зайшли на територію, я подумала, що нічого в нас не вийде й потрібно звідти втікати, причому якнайшвидше. Там було повно бомжів, котрі порпались у горах сміття, а навколо них бігали зграями пси. Дівчата роздягнулися - пси почали гавкати, бомжі щось кричати, сміятись. Страшно було - не те слово. Під ногами лазили щурі, таргани" - згадує художниця. Зйомка тривала близько години.

"І лопата наче стала в пригоді. Весь час мій хлопець ходив з нею довкола. Бомжі нас не рухали, згодом навіть перестали звертати увагу, лише пси бігали неподалік. Але якось ми впоралися, емоції переповнювали ще довго", - додає Мрувка.

Нагадаємо, влітку 2010 року жителі Малашівців Тернопільської області перекрили дорогу до сміттєзвалища.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 2792 | Додав: adminA | Теги: оголені дівчата, львівська фотографиня, Сміттєзвалище | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]