Чт, 2024-03-28, 12:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:20
На соціальні сорти хліба в Києві Кличко обіцяє знизити ціни. ВІДЕО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Ціни на соціальні сорти хліба у роздрібній мережі столиці буде знижено з завтрашнього дня.. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після зустрічі з головою наглядової ради ВАТ "Хліб Києва" (структурним підрозділом якого є ПАТ "Київхліб") Владиславом Атрошенком, повідомили у прес-службі КМДА.

"Ми повинні терміново вирішити проблему із здорожчанням так званого соціального хліба в столиці. Нове здорожчання хліба - вже третє за нинішній рік. Перед цим "Київхліб" піднімав ціни на окремі види хліба та батонів у січні, а потім - у лютому 2015-го. І я звернувся до підприємства "Київхліб", що в цій складній економічній ситуації треба шукати такі варіанти розв’язання проблем, які будуть найменш болючими для громадян, особливо соціально незахищених. Не може ціна на хліб підніматися щомісяця", – наголосив Кличко під час спілкування з Атрошенком.

Мер відзначив, що підприємство має розглянути варіанти закупівлі борошна, інших інгредієнтів за конкурентною і нижчою ціною. "Це необхідно зробити, особливо враховуючи, що останнім часом відбулося зміцнення національної валюти. Тому я наголосив, і ми домовилися з "Київхлібом", що ціни на соціальні сорти хліба в роздрібній мережі будуть знижені (повернуться до рівня на початок березня) з завтрашнього дня", – підкреслив київський міський голова.

У свою чергу голова наглядової ради ВАТ "Хліб Києва" зазначив, що розуміє ситуацію, і підприємство знизить ціни на соціальні сорти хліба. "Так, ми розуміємо ситуацію і усвідомлюємо соціальну відповідальність. Аргументи мера були переконливими. Ми повернемо ціни на рівень 1-го березня і сьогодні наше завдання - якомога швидше розгортати і розвивати мережу кіосків з продажу соціального хліба, де соціально незахищені кияни зможуть купувати доступний хліб. В цих кіосках, за домовленими з міською владою цінами на кінець грудня, хліб коштуватиме: Український - 5,94 грн, пшеничний - 4,80 грн, батон нарізний - 4,86 грн. Вже завтра, в суботу, максимум у другій половині дня, буде стара ціна на соціальний хліб", - сказав Атрошенко.

В коментарі журналістам Атрошенко додав, що в роздрібну мережу звичайних магазинів та супермаркетів буде відпускатись хліб Український за ціною 7,26 грн (сьогодні відпускна ціна 9,03 грн), пшеничний - 8,68 грн (10,98 грн), батон нарізний - 5,34 грн (7,20 грн відповідно). Але треба врахувати також націнку магазину, яка десь в середньому становить 12% і на розмір якої "Київхліб" не впливає, заявив він.

Атрошенко також зазначив, що через цю відмову від нової ціни на три найпопулярніші соціальні види хліба підприємство зазнаватиме 6 млн грн щомісячних збитків, а отже, довго "Київхліб" не зможе стримувати знижену ціну. За його словами, підприємство має намір повернутися до перемовин з міською владою про підняття цін, як тільки мережа кіосків "Київхліба", що створюється з метою забезпечення недорогим хлібом соціально незахищених верств населення міста, збільшиться до 70-80. Наразі таких кіосків у столиці лише 7. "Київхліб" розраховує, що мережа буде активно розвиватись найближчими місяцями.

Він також запевнив, що якість хлібу Українського, пшеничного та батону, на які знижується ціна, залишатиметься тією ж та витримуватиметься незалежно від ціни.

Як повідомлялось, компанія "Київхліб" з 12 березня підвищила ціни на свою продукцію на 25-30%.

Публічне акціонерне товариство "Київхліб" затверджено переможцем конкурсу із залучення інвестора до створення об’єктів роздрібної торгівлі хлібом та хлібобулочними продуктами, що мають найвищий споживчий попит у Києві. Відповідне розпорядження КМДА підписав Київський міський голова Віталій Кличко в грудні 2014 р.

Передбачається, що реалізація проекту дозволить на 3 роки зафіксувати в кіосках ціни на хліб та хлібобулочні вироби, які користуються споживчим попитом у столиці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: Києві, соціальні сорти хліба, кличко, знизити ціни. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]