Чт, 2024-04-18, 11:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
На стадіоні зникло світло під час матчу "Дніпра" і "Металіста". ВІДЕО
Інші останні Спортивні новини

На початку другого тайму поєдинку між "Дніпром" і "Металістом" на "Дніпро Арені" зникло світло. Арбітр поєдинку Анатолій Жабченко вивів команди з поля на початку другого тайму, але майже за годину часу дніпропетровські електрики так і не змогли відновити енергозабезпечення на арені.

Але тільки було оголошено диктором по стадіону, що матч припинений, світло на "Дніпро - Арені" відновився повністю, на 100 відсотків!

Харківський "Металіст", який на момент припинення матчу програвав з рахунком 2:1, відразу ж опублікував на своєму офіційному сайті відкритий лист з вимогою зарахувати "Дніпру" технічну поразку.

"Футбольний клуб "Металіст" звертається до громадськості, Федерації Футболу України, Прем'єр-ліги і вимагає зарахувати технічну поразку ФК Дніпро у зв'язку з кричущими порушеннями норм безпеки, а також Регламенту проведення змагань у матчі, який почався в 19:30, 6 жовтня 2013 року, але, на жаль, не був дограний.

Після 45 хвилин, протягом яких стадіон залишався без освітлення, делегатом матчу було прийнято рішення про зупинку поєдинку. Варто взяти до уваги, що подібне порушення - не форс-мажор, стадіон є власністю ФК Дніпро, і саме клуб несе всю відповідальність за те, що сталося на Дніпро-Арені, а саме: незабезпечення належних умов для проведення матчу, а також незабезпечення безпеки протягом 45-хвилинної паузи (відсутність світла на евакуаційних виходах з трибун, проникнення двох вболівальників господарів по металевих конструкціях на дах з наступним скиданням палаючих фаєрів на голови уболівальникам Металіста, використання безлічі піротехнічних засобів, засліплюючих лазерних вказівок тощо).

Вважаємо, що з боку клубу не було прийнято ніяких активних дій, щоб вирішити технічні проблеми і прискорити процес усунення проблем з освітленням.

Згідно зі ст. 60 Регламенту чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги, стадіон має бути забезпечений двома незалежними джерелами живлення, і при відключенні основного, резервне джерело живлення має підключатися автоматично. ФК Дніпро не забезпечив функціонування такої резервної системи в порушення вимог Регламенту.

У сформованій ситуації, вважаємо, що ФК Дніпро має бути зарахована технічна поразка, оскільки перегравання або догравання матчу просто фізично неможливі, адже вже завтра гравці обох команд вирушать до табору національних збірних.

Крім того, в іншому випадку, подібна порочна практика може бути використана як прецедент, і інші команди зможуть застосовувати її з метою перенести матч, дати відпочити своїм гравцям".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 970 | Додав: nowyny | Теги: матч, Дніпро, Металіст, зникло світло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]