Чт, 2024-03-28, 22:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
На створення слідчої комісії з розслідування інциденту в Києві 18 травня Рада дала "добро"
Інші останні Політичні новини
Верховна Рада України схвалила в першому читанні законопроект про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня у Києві.

За відповідний проект постанови проголосували 374 нардепів.

Перед голосуванням голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що фракція згодна підтримати пропозицію сформувати склад слідчої комісії не за квотним принципом, а 50 на 50 від опозиції і більшості, якщо до порядку денного роботи комісії будуть включені також питання розслідування ситуації, пов'язаної з бійками в Київраді 22 травня, а також з поведінкою "свободівців" під час святкування 9 травня в Тернополі.

Лідер парламентської фракції "регіоналів" наголосив, що якщо ці вимоги не будуть враховані, фракція Партії регіонів опротестує голосування.

Член фракції Партії регіонів, голова регламентного комітету Володимир Макеєнко запропонував проголосувати постанову в 1-му читанні і внести в неї доповнення.

Опозиція висловилася проти розслідування в рамках комісії подій у Київраді 22 травня, а також у Тернополі 9 травня.

Раніше повідомлялося, що 22 травня Комітет з питань регламенту Верховної Ради не затвердив проект постанови про створення слідчої комісії з розслідування подій 18 травня в Києві.

Нагадаємо, 18 травня вдень на вул.Велика Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молодики почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження. Під час інциденту постраждали журналістка "5-го каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Коммерсантъ" Влад Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції "Вставай, Україно" (на Софійській площі) і мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі).

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування з приводу бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту.

При цьому лідер УДАРу Віталій Кличко припустив, що опозиція може заблокувати трибуну, якщо її вимоги щодо звіту силовиків про ситуацію 18 травня не буде виконано.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: рада, Києві 18 травня, інцидент, слідчої комісії, Добро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]