Пт, 2024-03-29, 00:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:21
На тих же умовах, що і Луценка, у Європарламенті вимагають звільнення Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Влада України повинна звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко на тих самих умовах, які вже призвели до звільнення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це сказала співголова групи Зелених/ЄВА в Євроарламенті Ребекка Хармс в інтерв'ю DW, коментуючи рішення про продовження роботи місії Кокса-Кваснєвського в Україні.

За словами Хармс, це рішення було ухвалене за згоди голів фракцій Європарламенту під час конференції Президентів ЄП і має на меті виконання головної мети місії - звільнення Тимошенко.

"Мета - досягти запропонованого Олександром Кваснєвським та Петом Коксом компромісу щодо звільнення Юлії Тимошенко - на тих самих умовах, які вже призвели до звільнення пана Луценка. Ідеться про так званий partial pardon (часткове помилування)", - заявила вона.

"Конференція президентів ще раз підтвердила, що цієї лінії, із якою погодилася і пані Тимошенко, потрібно дотримуватися. Звільнення Тимошенко має бути досягнуто за цих компромісних умов, перш ніж ми як Європарламент будемо готові проголосувати за Угоду про асоціацію", - додала вона.

На думку Хармс, "це правильний шлях". "Ініціативою, покладеною на Кокса та Кваснєвського, ми спробували поліпшити ситуацію в Україні, що потерпає від вибіркового правосуддя. Ми повинні цього досягти, бо вибіркове правосуддя несумісне із верховенством права, якого ми бажаємо Україні не лише у зв'язку зі справою Тимошенко, а й загалом. Це одна з цілей Угоди про асоціацію",- сказала вона.

4 жовтня, захисник Тимошенко Сергій Власенко зачитав її заяву про те, що екс-прем’єр приймає пропозицію екс-президента Польщі Александра Квасневського й екс-президента Європарламенту Пета Кокса про лікування в Німеччині. Спостерігачі від Європарламенту відвідали Тимошенко в харківській лікарні 3 жовтня.

У той же день Кокс і Кваснєвський подали президенту України Віктору Януковичу клопотання про помилування Юлії Тимошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: умовах, звільнення Тимошенко, Європарламенті, Луценка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]