Чт, 2024-03-28, 19:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:44
На тлі політичної кризи президент Італії скликав нові переговори про формування уряду
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Італії Серджіо Маттарелла закликав 7 травня провести новий раунд консультацій з лідерами партій щодо формування уряду.

Про це пише Reuters.

"Після двох місяців вихідні позиції сторін не змінилися. Ніяких перспектив для уряду не виникло", - заявив глава держави, закликавши партії представити йому свої варіанти щодо коаліції.

Маттарелла вже провів два раунди переговорів, які не змогли знайти вихід з глухого кута. Таким чином можливість дострокових виборів у країні зростає.

На виборах 4 березня "Рух 5 зірок" посів перше місце серед партій, але правоцентристський альянс отримав найбільше місць у парламенті. Ці політичні сили не домовилися про формування коаліції.
Після цього "Рух 5 зірок" запропонував переговори Демократичній партії, яка стала третьою на виборах.

Демократична партія наполягала на тому, що після поразки на виборах вона піде в опозицію. Проте після зустрічі зі спікером парламенту керівництво партії заявило, що розгляне можливість переговорів з "Рухом 5 зірок", якщо той публічно відійде від "Ліги". Після цього "Рух 5 зірок" підтвердив, що він закінчує контакти з "Лігою". Утім наразі про домовленості партій не повідомлялось.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 723 | Додав: adminA | Теги: переговори, формування уряду, президент Італії, політична криза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]