Сб, 2024-04-20, 11:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
На турецько-іракському кордоні в грудні 2011 удар по курдських контрабандистах здійснив беспілотник США
Інші останні Новини світу
Причиною загибелі курдських контрабандистів у Туреччині на кордоні з Іраком став навмисний удар з американського беспілотника, повідомляє в неділю, 8 січня, Iнтерфакс з посиланням на турецьку газету "Айдiнлик", посилаючись на джерела.

За даними видання, курди загинули від удару з американського беспілотника, що вилетів з американської бази "Інджірлик" на півдні Туреччини. Ця база ВВС США повністю управляється із США, і турецькі збройні сили ніяк її не контролюють.

Співбесідники газети стверджують, що турецькі винищувачі Ф-16 з'явилися в районі події через 16-18 хвилин після удару.
Удару в кінці грудня був завданий по прихильниках бунтівної Курдської робочої партії. Проте пізніше стало відомо, що це були контрабандисти, які переправляли через кордон цигарки. Тоді загинули 35 осіб.

Раніше повідомлялося, 29 грудня у результаті авіаційного удару турецьких військово-повітряних сил в районі курдського села Улудере в провінції Сирнак на південному сході Туреччини загинули 23 курди. За версією турецьких військових, що раніше висувалася, удар був направлений проти курдських сепаратистів, які нібито намагалися проникнути на територію Туреччини з Іраку.

Літаки турецьких ВПС регулярно завдають авіаударів по військових цілях курдів у цьому регіоні. З серпня цього року кількість таких операцій збільшилася.
Курдська робітнича партія, визнана Туреччиною, ЄС та США терористичною організацією, здійснює збройні атаки на турецькі військові сили зі своїх баз у горах Іраку.
За час турецько-курдського конфлікту, який почався у 1984 році, загинуло понад 40 тисяч осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: турецько-курдського конфлікту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]