Пт, 2024-04-19, 22:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:52
На Україну насувається нова економічна криза - експерт
Інші останні Економічні новини

В Україні починається друга хвиля економічної кризи, заявив колишній глава Держфінпослуг Віктор Суслов.

За його словами, весь минулий рік вітчизняна промисловість показувала зростання 10,3%, а в першому кварталі 2012-го вона зросла лише на 0,9%.

"Почалось безпрецедентне уповільнення темпів зростання в цілому по промисловості, і, відповідно, в економіці. У деяких галузях спостерігається абсолютне падіння виробництва", - пояснив експерт.

Зі свого боку економіст російського банку "ВТБ Капітал" Дмитро Федоткін вважає, що тимчасове підживлення економіки дадуть додаткові соціальні видатки, анонсовані президентом Віктором Януковичем. Проте одночасно це підвищить інфляцію.

За прогнозами фахівця, у поточному році ціни зростуть на 7,7%, а в 2013 - на 8,4%. Інфляція, у свою чергу, посилить тиск на курс гривні, і це може знову призвести до ажіотажного попиту на долари.

Федоткін вважає, що девальвація гривні до 9,50 за долар є цілком реальним сценарієм.

Крім того, ще одним сигналом того, що криза не "за горами" можна назвати і те, що європейські банки виводять свої активи з України.

Криза активно розвивається і в Європі. Минулого тижня відбулася сесія МВФ. Там вирішили, що банки взагалі можуть обвалитися "каскадом", а схвалені "рішення "залишають багато запитань. Рецесія і хворобливе "затягування поясів" напевно спровокують популістську реакцію і на лівому, і на правому фланзі. Висновки: довгострокова рецесія на півдні Європи, мабуть, неминуча.

Раніше повідомлялося, що за минулий місяць середня зарплата по Україні зросла до 2923 грн, що на 124 грн більше, ніж у лютому. Реальні доходи працівників збільшилися за місяць майже на 4%. Але все це завдяки низькій інфляції у березні (0,3%). Така тенденція пояснюється уповільненням зростання економіки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: Україну, Економічна криза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]