Пт, 2024-04-19, 14:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:38
На Великоднє "перемир'я" бойовики обстрілювали Донецький напрямок. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 27 разів обстріляли позиції українських військових, незважаючи на домовленості про дотримання режиму повної тиші в зоні бойових дій. Про це штаб АТО повідомив на сторінці в Facebook.

"З вечора бойовики вели особливо інтенсивний вогонь на Донецькому напрямку. Зокрема, наші опорні пункти в районі Авдіївки, Зайцевого, Майорська і Луганського противник обстрілював з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Крім того, по захисникам Авдіївки ворог бив з мінометів калібру 82 мм", - повідомляють в штабі.

На Маріупольському напрямку під вогонь противника з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів потрапили українські позиції неподалік Водяного і Гнутового. Також по Водяному бойовики били із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів.

Нагадаємо, 29 квітня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі погодили режим припинення вогню з 30 квітня.

У той же час представник України в Тристоронньої контактній групі Леонід Кучма констатував, що бойовики в перший же день порушили домовленості, і закликав Росію, а також ОРДО і ОРЛО як сторони прийнятих домовленостей, виконувати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на Донбасі напередодні Великодніх свят.

В бою під Авдіївкою загинув боєць ЗСУ з Грузії, - Саакашвілі

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі повідомив, що напередодні Великодня під Авдіївкою під час бою загинув військовослужбовець Збройних сил України з Грузії Резо Циклаурі.

"Ще один грузин наклав головою за Україну, в бою під Авдіївкою загинув Резо Циклаурі. Напередодні Великодня він поповнив ряди тих грузинських героїв, хто пожертвував своїм життям спочатку на Майдані, а потім на Донбасі, захищаючи одночасно і Україну, і Грузію", - написав Саакашвілі на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За словами голови ОДА, зовсім недавно Циклаурі продовжив контракт з ЗСУ.

"У нього залишилася дружина і дві малолітні доньки", - додав Саакашвілі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: бойовики, обстріли, донецький напрямок, Великоднє перемир'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]