Сб, 2024-04-20, 11:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
На виборах до Бундестагу впевнено, але без абсолютної більшості, Меркель перемагає
Інші останні Новини Європейського Союзу
Очолюваний канцлером Ангелою Меркель консервативний блок ХДС/ХСС здобув впевнену перемогу на виборах до Бундестагу Німеччини, повідомляє РІА "Новости".

За попередніми даними виборчої комісії, опублікованими після опрацювання 100 відсотків протоколів, коаліція Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу набрала 41,5 відсотка голосів, показавши, таким чином, найкращий результат з моменту об'єднання Західної і Східної Німеччини.

Втім, блоку Меркель бракує набраних голосів для того, щоб сформувати абсолютну більшість у парламенті, не вдаючись до допомоги інших політичних сил.

Друге місце посіла лівоцентристська Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), що отримала підтримку 25,7 відсотка виборців. Крім цього, до парламенту також проходять Ліві і Зелені, які отримали 8,6 і 8,4 відсотка голосів відповідно.

Уперше більш ніж за 50 років без парламентських крісел залишилася Вільна демократична партія, яку підтримали лише 4,8 відсотка виборців при необхідних п'яти.

Своїх кандидатів на виборах до парламенту Німеччини висували 34 політичні партії Німеччини.

Всього в Бундестазі 622 місця. Згідно з німецькими законами, новосформований парламент обиратиме фактичного лідера країни - канцлера.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: Меркель перемагає, Бундестагу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]